Johanna Toftby

Johanna Toftby ny bloggare på mama!

Vi säger välkommen till Johanna Toftby som dragit igång sin blogg här hos oss på mama. Johanna är frisören från Skövde som slog igenom som "ensam mamma söker", 2008. Vi säger välkommen hit!

Om Johanna:

Jag är en livsglad, sprallig mamma till två underbara döttrar som förgyller mitt liv. Arbetar som frisör och älskar mitt jobb. Att få syssla med det jag brinner för är fantastiskt! Jag har en förkärlek till matlagning och tycker om att bjuda hem nära och kära. Är nog lite av en livsnjutare som försöker få en vardag att kännas lite som en fest med små medel. Har alltid tyckt om musik och det spritter i hela mig då jag får spela eller sjunga!

Hej Johanna och välkommen som ny bloggare hos oss på mama, vad kommer vi få läsa i din blogg?

Jag vill dela med mig av mitt liv och hoppas att det kan beröra, hjälpa och inspirera. För trots allt är jag en vanlig tjej från Skövde, och min livserfarenhet har lärt mig att med enkla medel trolla i vardagen. Det hoppas jag att jag får dela med mig av.

Läser du några egna bloggar?

Ja, Pernilla Wahlgren. Tycker hon är en fantastisk, stark människa.

Var hämtar du din inspiration?

I det vardagliga livet. Jag hämtar inspiration hos mina barn, på jobbet och även hos mina föräldrar, som är mina förebilder.

Vilken är din bästa vardagstalang?

Summa sumarium , allt det jag har upplevt har gjort att jag med små enkla medel har lärt mig att förgylla vardagen lite. Det behöver inte vara märkvärdigt. Jag kan på en vanlig tisdag här hemma få det att kännas väldigt festligt. Att vara ensamstående mamma är inte så enkelt, men jag har lärt mig att med små knep kan man ändå hitta en slags lyx i vardagen.

Vad är det bästa med att vara mamma?

Att få se sina barn växa upp och utvecklas till att bli egna individer. Att kunna ge sina barn trygghet och närhet och känna den där känslan, shit, jag är deras mamma, de behöver mig. Det är häftigt!

Vad gör du helst tillsammans med dina tjejer?

Vi har vårt smultronställe i Sjötorp vid Vänern hos min mormor och morfar. Det är något speciellt att åka dit med barnen, kanske för att jag själv tillbringade alla sommarlov där och har fina minnen. Barnen stormtrivs och känner sig som hemma.

Sen brukar vi laga mat eller baka någon god kaka. De älskar att få vara med i köket! Vi spelar musik och har det så där tjejigt en stund.

Kan du ge oss något mammatips? 

Att inte krångla till det. Jag har inte haft så mycket krav, barnen har till exempel alltid fått välja själv vad de vill ha på sig. När de var yngre kanske det inte var den perfekta matchningen, men vaddå?! Det finns ju värre saker. Tycker barnen att det är fint får det vara så.

Att låta barnen göra sig hörda, låt dem berätta själva hur de vill bli klippta. Det stärker deras självförtroende om de får ta vissa beslut själv.

Vad har du för framtidsdrömmar?

Jag hoppas att jag får bli mina döttrars förebild. Det är ju deras framtid och mina drömmar.

Sen hoppas jag också att min blogg ger lite extra lyster i vardagen och att detta är bara början på en ny livslång karriär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!