Bloggaren och poddaren Jessica Lagergren har fått graviddiabetes. För mama berättar hon nu om hur beskedet har påverkat henne.

Jessica Lagergren: ”Jag har fått graviddiabetes”

Bloggaren och poddaren Jessica Lagergren har fått graviditetsdiabetes, och berättar om hur det kommer att påverka hennes liv.

 Jessica Lagergren väntar sitt andra barn – en flicka – till sommaren.

Graviddiabetes drabbar ungefär två till tre procent av gravida kvinnor, och sjukdomen kan vara svår att upptäcka då man ofta inte har några symptom. (Och har man symptom påminner de om vanliga graviditetssymptom: Trötthet, törst och ökade urinmängder.)

Jessica med dottern Elsa, 4 år.

Jessica berättar att hon har 50 procents risk att drabbas av diabetes typ 2 någon gång i livet.

– Det betyder att jag alltid kommer att behöva tänka på min kost. En självklarhet tyckte någon? Det är klart att jag med många andra vet om att det är viktigt att alltid tänka på kosten och hur mycket man rör på sig. Det är inte så att informationen om kost och motion var en news flash för mig. Jag vet att jag behöver tänka på vad jag äter, men det är inte alltid det är prioriterat/lätt eller ens roligt. Tror inte jag är ensam om att känna så.

Läs hela inlägget och följ Jessicas graviditet här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!