Bildkälla: Fakismil Facebook

Jennifer köpte ett Happy Meal – så här ser det ut efter sex år

Jennifer ville testa hur hälsosam snabbmat är. Så hon köpte ett McDonald's-meal och lät det står på kontoret i sex (!) år, för att se vad som hände med det.

Jennifer Lovdahl från Alaska jobbar på en vårdcentral, och ville visa sina patienter hur hälsosam snabbmat är. Hon åkte till McDonald’s och köpte ett Happy Meal med Chicken McNuggets, skriver Metro UK.

– Maten har varit på vårt kontor hela tiden och har inte ruttnat, möglat eller brutits ned ett dugg, säger Jennifer i ett inlägg på Facebook som har delats över 320 000 gånger.

I inlägget skriver hon också att man ska tänka på vad man ger till sina barn.

– Det är så mycket kemikalier i den här maten. Välj riktig mat! Äpplen, bananer, morötter… Det är riktig snabbmat.

McDonald’s i Sverige har tagit del av inlägget.

Hur kan maten se likadan ut efter sex år, hur mycket kemikalier finns det i den?

– Om vi har förstått Jennifer Lovdahls experiment rätt så har maten stått i rumstemperatur sedan hon köpte den. För att mat ska kunna mögla eller brytas ned på annat sätt så krävs det vissa förutsättningar. Bland annat tillförsel av syre och fukt. Pommes frites eller nuggets som ligger ute i rumstemperatur torkar snabbt och kan därför inte mögla då fukt är en förutsättning för att mögel ska växa. Vi har hög kvalitet och mycket god kontroll av våra råvaror, från jord till bord. Både nuggets och pommes frites friteras i en blandning av solros- och rapsolja och värms upp vid tillagning, vilket gör att eventuella mikroorganismer försvinner. Angående hennes kommentar om många kemikalier så kan jag försäkra dig att vi endast använder de bästa råvarorna, säger Alexandra Svenonius, presschef på McDonald’s.

Vill du läsa mer sådant här? Följ mama på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av mama här!