Singelmamman Jennie var ensam på sin födelsedag – blev firad av Läckberg

Ensamstående mamman Jennie skulle fira sin födelsedag helt själv utan barnen och kände sig nere. Då klev författaren Camilla Läckberg in och styrde upp tusentals hälsningar från människor från hela landet.

”Ingen ska behöva känna sig ensam på sin födelsedag, ni kan väl gratta Jennie här”. Meningen kommer från ett inlägg på författaren och fyrabarnsmamman Camilla Läckbergs Instagram. Bilden ovanför texten är en skärmdump från Läckbergs kommentarsfält från ett tidigare inlägg. I kommentaren på bilden har signaturen jennie.p81 skrivit: ”Jag fyller 37 imorgon. Firar ensam då barnen är hos sin pappa och jag har ingen annan familj”.

– Jag vet inte riktigt varför jag kommenterade om min födelsedag. Var nog mest att jag kände mig ensam och hade kanske hoppats på ett grattis från Camilla, säger ensamstående mamman Jennie Persson till mama.

Och ett grattis fick hon. Direkt efter att Läckberg postat inlägget där hon ber sina följare att gratta Jennie började hälsningarna om inte trilla så snarare ösa, in.

– Jag blev väldigt förvånad. Men samtidigt oerhört glad. Det kändes helt galet att Camilla uppmärksammade mig. Jag är ju bara jag liksom, säger Jennie.

”Ingen människa ska behöva känna sig ensam på sin födelsedag”

I skrivande stund är antalet kommentarer under Camilla Läckbergs inlägg uppe i över 2200 och flera av följarna har letat sig in på Jennies egna konto. Bland kändisar som grattat Jennie finns bland annat Martina Haag, Sonja Aldén, Ann Söderlund, Roy Fares, Cecilia Forss, Linda Bengtzing och många fler.

Camilla Läckbergs uppmaning har engagerat flera tusen följare.

Hur känns det när du läser alla grattishälsningar?

– Jag blir helt varm över alla fina hälsningar och gratulationerna som rullar in både på DM och som kommentarer. Det finns så fina människor som faktiskt gjort min dag lyckligare.

Enligt Camilla Läckberg ska ingen människa behöva känna sig ensam på sin födelsedag.

– Jennies kommentar berörde mig, säger hon till mama.

Hade du förväntat dig all den respons som inlägget fått?

– Nej jag är helt överväldigad! Fast jag vet ju sedan länge att jag har helt fantastiska följare på Instagram, säger Läckberg.

För Jennie är det första året som hon firar utan sina barn och Camilla Läckbergs inlägg betyder enormt mycket för henne.

– Jag är ganska ensam. Jag har inte någon direkt umgängeskrets och ingen kontakt med familjen så Camillas handling har verkligen gjort min dag. Jag är otroligt tacksam för alla som önskat grattis. Stort jättetack.

Camilla Läckbergs initiativ är vad vi kallar verklig mamapower – mammor som stöttar mammor när vi som mest behöver det <3 För mer pepp och backning – gå med i mamas Facebookgrupp mamapower, direktlänk hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!