Kreativa mamas: "Jag ville ha en varm stol på bb"

"Jag ville ha en varm stol på bb"

Nyblivna mamman och produktionsdesignern Marie-Louise Gustafsson, kreatören bakom cykelkorgen "Carrie", har designat en läcker lampa i form av ett paraply.

Marie-Louise Gustafsson

Ålder: 41.
Familj: Love, 7 veckor och mannen Pär Bäckstrand.
Gör: Produktdesigner (du kan köpa hennes saker på bland annat designehousestockholm.com.)

Någon sak som du önskade hade funnits på bb?
– Kansk en massagefåtölj med värme – i form av en gungstol.

Någon ny designtanke nu när du blivit mor?
– Något jag redan har irriterat mig mig på är speldosor som man drar upp med ett snöre. Melodin tar slut alldeles för fort, man får dra upp den igen och igen och om igen. När man drar i snöret låter mekaniken mer än själva melodin, ett raspande högt ljud som väcker barnet som man vill ska sova. Så det här är kanske början till en ny designtanke.

"Come rain or come shine", ett samarbete med Daniel Franzén.

Hur kom du på paraplylampan?
– Paraplyet sky skyddar mot sol, vind och regn men Daniel och jag vände på begreppet – vårt paraply ger ljus. Vi vill gärna se lampani  produktion snart.

Förutom paraplylampan som väntar på produktion är Marie-Louise kreatören bakom den fina spetsmönstrade cykelkorgen "Carrie", samt coola lampan "Manana".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!