Italienska nötkaffekakor.
Italienska nötkaffekakor.

Italienska nötkaffekakor

En kaka som gjord för att drickas med en kopp kaffe!

Cirka 30 kakor.Du behöver:200 g hasselnötter2 dl havregryn100 g kylskåpskall mörk choklad50 g smör1 msk kallt starkt kaffe2 äggulor4 msk honungGör så här:

1. Rosta hasselnötterna i en torr het panna tills skalet blir flagigt. Häll över dem i en kökshandduk och gnugga dem i handduken så att skalen lossnar. Lägg cirka 30 nötter till dekoration åt sidan, en till varje kaka.

2. Mixa resten av nötterna med havregrynen till smulor. Riv chokladen på rivjärnets fina sida. Blanda ner chokladen i nötsmulet tillsammans med smör i klickar, kaffe, äggulor och honung. Blanda ihop till en deg.

3. Forma bollar av degen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt med en nöt nertryckt i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 7-10 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!