Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hälsoprofilen Josefin Dahlberg väntar en lillasyster till Mio i april.
Hälsoprofilen Josefin Dahlberg väntar en lillasyster till Mio i april.
Hälsoprofilen Josefin Dahlberg väntar en lillasyster till Mio i april.
Hälsoprofilen Josefin Dahlberg väntar en lillasyster till Mio i april.

Influencern Josefin Dahlberg: ”Jag kanske föder hemma eller i bilen”

Influencern Josefin Dahlberg är gravid med sitt andra barn tillsammans med Josef Fares. Båda driver egna företag och delar därför 50/50 för att få relationen och familjesituationen att fungera.

– Jag har jobbat förmiddagar och haft vår dotter Mio på eftermiddagar när han jobbar och det har varit perfekt, säger hon. 

För mama berättar influencern mer om graviditeten och nervositeten över att få en till galet snabb förlossning.

Hej Josefin! Först och främst grattis till din andra graviditet! Hur mår du just nu?
– Tack snälla! Jag mår bra tack men är just nu lite slut efter att jag precis haft ett stort ”Soul Work” event på Vasateatern – i klackar – så min gravidkropp behöver en lugn och skön dag i dag. Så jag ligger och jobbar från soffan på kontoret. Men mår bra annars och känner mig väldigt laddad med kärlek!

Hur skiljer sig denna graviditet från din förra?
– De har varit väldigt olika så därför trodde jag att det skulle bli en kille denna gång! Men det visade sig vara en till tjej. Min första graviditet mådde jag väldigt illa i början och var trött, men den här graviditeten har jag inte mått illa alls och är inte alls lika trött. Kanske beror på att jag inte kan vara trött för jag har en 15 månaders hemma hehe men ändå. Jag mådde bra min första graviditet men mår ännu bättre den här gången vilket jag är väldigt tacksam över! 

Josefin Dalberg

Ålder: 32.

Bor: Södermalm, Stockholm.

Familj: Josef, Mio och hunden Moon.

Gör: Driver onlinekursplattformen Wellbration, Spirituella butiken Oh la moon, superfoodvarumärket One Love Generation och mina egna onlinekurser på JosefinDahlberg.se.

Aktuell: Lansering av Wellbration wellbration.com

BF: 23 april.

Gravidvecka vid intervjun: 31.

Hur har Mio reagerat på att hon ska få ett syskon?
– Hon är så liten så jag tror inte hon förstår vad som är på gång, även om hon har lärt sig att peka på min mage när vi frågar var lillasyster ”Zoe” är.

Vad mysigt! Du är en stor hälsoprofil och lanserar nu en portal med kurser. Berätta mer om projektet?
- Jag har länge själv gått onlinekurser inom hälsa, spiritualitet och personlig utveckling och jag älskar det! Så jag skapade Wellbration som är en onlinekursplattform och ett community för holistisk hälsa och personlig utveckling där vi samlar intressanta kursskapare. Vi har kurser inom yoga, meditation, self care, kost, hormoner, ta hand om sig själv, få kontakt med sin inre guide, och det kommer komma så många fler intressanta och inspirerande kurser!

Josefin och Josef ska få sitt andra barn tillsammans.

Din första förlossning gick galet fort. Hur förbereder du dig inför nästa?
- Haha ja, det tog 2,5 timmes tills hon var ute från att jag hade min första värk! Så min barnmorska har sagt att jag MÅSTE åka in så fort jag känner minsta lilla. Vilket så klart gör mig lite nervös över att jag kanske kommer föda hemma eller i bilen.. Men jag är ganska lugn i mig själv och nu har vi flyttat så jag bor supernära sjukhuset, så jag tror det är lugnt! Jag fortsätter att ta hand om mig själv, göra mina må-bra-rutiner som yoga, träning, meditation och mycket self care för att förbereda kroppen och ta hand om mig själv så bra jag kan. 

LÄS OCKSÅ: Influencern Josefin Dahlberg: ”Förlossningen med Mio gick galet fort” 

Har du några tankar kring hur du vill föda?
- Jag hoppas jag kan föda vaginalt igen, sist hann jag inte få bedövning eller välja vilken position jag ville vara i för allt fick så fort . Och förmodligen lär det gå lika fort igen. Så jag försöker att inte ställa in mig för mycket på vad jag vill för man vet ju aldrig hur det blir när det väl är dags så jag tar det som det kommer! 

Vad är du orolig över denna gång?
- Jag känner ingen oro men kanske lite nervös över att jag skulle föda på vägen till sjukhuset… Vore ju skönt att hinna in och hinna ta av sig ytterkläderna den här gången hehe… 

Både du och Josef driver egna företag. Hur får ni familjesituationen och relationen att fungera när det kan bli mycket jobb?
- Vi delar 50/50 vilket har funkar superbra! Jag har jobbat för förmiddagar och haft vår dotter Mio på eftermiddagar när han jobbar och det har varit perfekt. Så jag jobbar bara några timmar om dagen men man blir ju så galet effektiv när man får barn så det har funkat :)

Om jag som mamma känner mig stressad och ur balans, hur tycker du att jag ska tänka och vad ska jag göra i vardagen?
- Påminna dig själv om att du blir en bättre mamma, partner, vän, kollega OM du tar hand om dig själv. Det är lätt att man bortprioriterat sig själv när man får barn men det är då vi behöver det som mest. Att ladda oss själva med energi för att också kunna ge till alla andra. Mitt bästa knep är att få till en stund för mig själv några gånger i veckan där jag bara kan vara, andas, landa, röra på kroppen, meditera, reflektera. Vissa dagar hinner jag bara fem minuter och andra dagar har jag mer tid men ALL TID GÖR SKILLNAD!! Så släpp perfektion och gör det du kan - alla minuter räknas!

Allt tid där man bara kan vara och reflektera gör skillnad, säger Josefin. Foto: Instagram

Jag tror att det är fler som undrar, vad gör man egentligen med kristaller? Och om man ska börja med en kristall, vilken ska man börja med?
- Man kan använda kristaller på så många olika sätt. Jag började meditera med dem. Jag tyckte det var svårt att sitta still och meditera, men när jag höll kristaller i händerna kändes det lättare att sitta kvar. Jag gillar också att placera kristaller på kroppen, tex en större touchstone på bröstbenet innan jag ska sova för att slappna av och så har jag alltid med mig kristaller i väskan för att bära med mig de energier jag känner att jag behöver. När du ska köpa en kristall gå på din känsla och köp den du dras till för den har något viktigt att säga dig!

Vad är dina bästa tips om man vill träna hemma som föräldraledig och har svårt att få det att funka?
- Att påminna dig om att alla minuter räknas. Jag hade tidigare en föreställning om att jag måste träna en timme för att det ska ”räknas” annars var det liksom ingen idé. Men i dag tränar jag sällan mer än 20-25 minuter och oftast ca 15 minuter per pass hemma på yogamattan. Så släpp kraven och gör det du får till, det är bättre än inget och det gör sån skillnad för kroppen, humöret och din energi! Det är också av den här anledningen jag älskar onlinekurser, att jag ska gå en yoga, pilates eller meditationskurs och enkelt göra passen hemma på mattan i sovrummet, det gör det så mycket enklare att få in mina må-bra-vanor i vardagen! 

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?
- Jag har verkligen inte haft någon cravings denna graviditet, så konstigt och typ lite tråkigt, hehe...

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn?
– Oj, hur mycket tid har vi? Jag har lärt mig så otroligt mycket. Men framförallt har jag fått perspektiv på vad som är viktigt, blivit mer närvarande, fått mer tålamod och lärt mig att uppskatta små saker i vardagen som när min dotter skrattar och jag känner mig lyckligast i världen. Jag är ännu mer tacksam nu när jag fått barn <3

LÄS MER: Efter dramatiska förlossningen – Rebecca Fredriksson gravid igen: ”Min revansch”  

LÄS MER: Clara Lidström vill bryta tabut att amma större barn: ”Ett problem”