”Folk vågar knappt prata om IVF i Sverige”, berättar Isabel Adrian för mama. Foto: Meredith Bruner

I nya numret av mama: Isabel Adrian berättar om IVF-resan

I nya numret av mama berättar Isabel Adrian om hur hennes dotter Monday kom till genom ivf. Det här är ett utdrag.

Isabel Adrian, 36, bor i Los Angeles där hon jobbar som creative director och formger egna kläder, smycken och accessoarer. Hon och maken Steve Angello, världsberömd dj, har döttrarna Monday Lily, 4, och Winter Rose, 2.

Hur var det att göra provrörsbefruktning?
– Oj. Det var jättejobbigt, jag hade Steve där och det gick bra, men det var det jag skulle komma fram till: Första gången jag testade, då fick jag missfall, eller det var inte missfall utan det bara satte sig inte. Så den sorgen jag hade, samtidigt som jag inte ville visa den utåt för andra människor … Vi berättade ingenting, för vi kände att de kanske skulle döma oss för vi inte kunde få barn. Sedan kom Winter bara sådär, helt normalt.

Då visste kroppen vad det var fråga om.
– Jag tror inte det är kroppen, jag tror det är pressen, pressen att vi ville ha det så mycket. Det var jättejobbigt att ta hormoner, fruktansvärt, sprutor, ta ut ägg ur, alltså …

Gör det ont med äggen?
– Väldigt, väldigt ont, men lyckan av att få beskedet att man är gravid, det slår allting annat i hela världen. Till och med när det är genom ivf, som folk knappt vågar prata om i Sverige.

Men nu gör så många ivf.
– Mm, men det är ingen som direkt pratar om det. Jag vill att i stället för jag ska sitta och förneka det så – ja. Och det var det bästa jag har gjort. Det är bara det, man måste offra så mycket för att komma dit man ska och när man väl har gjort det ska man inte tro att man är bättre än någon annan. Jag tror inte att jag är bättre än någon annan. Och Steve tycker inte heller att han är bättre än någon annan. Men det är därför jag vill spela på folks fördomar och döpa boken till ”Sex, droger & en dj”, då tänker de direkt på oss! Det är medvetet, för jag vill att folk ska tänka annorlunda efter att de läst den.

Läs hela intervjun här: Isabel Adrian: ”Inte många vet att Monday kom till genom IVF”

Läs även: Tvåbarnsmamman Isabel Adrian om relationen med Steve Angello: ”Vi har blivit snällare mot varandra”
Läs även: Isabel Adrian om familjepusslet: ”Nu ställer jag krav på Steve” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!