Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

9 vackra lokaler i Stockholm till namngivningsceremoni eller dop

Letar du efter en lokal att hyra till dop eller namngivning i Stockholm? mama listar nio vackra lokaler som garanterar det där lilla extra under den stora dagen. Till de flesta får du dessutom ta med mat och dryck själv, vilket håller kostnaden nere.

Ett dop eller en namngivningsceremoni brukar ofta vara första gången släkt och vänner ses gemensamt för att fira barnets födsel. Många kyrkor erbjuder en lokal att låna för dopfika, men om ni har många gäster eller ska anordna en egen namngivningsceremoni kanske ni vill boka lokal själva.

mama har valt ut nio vackra lokaler i Stockholm med omnejd, dit ni både kan ta med egen mat och dryck och där catering kan beställas.

Nyckelvikens Herrgård/Sjövillan

Sjövillan ligger tio minuters bilfärd från Slussen i Nacka och passar perfekt för dig som vill anordna allt själv. Lokalen, som går i gammal stil som herrgården, ligger fint belägen vid vattnet och passar perfekt för en minnesvärd dopfika eller en hel namngivningsceremoni med efterföljande kalas. Möjlighet till vigsel finns också.

Var: Nyckelviksvägen 1, Nacka

Max antal gäster: 45 stående eller 45 sittande

Egen mat/dryck: Ja

Sjövillan ligger precis vid vattnet i Nacka.

Sjövillan ligger vackert belägen vid vattnet i Nacka.

Båthuset

I Solna hittar du Båthuset, den perfekta lokalen för en intim tillställning. Mat och dryck ordnar du själv och under sommartid kan du med fördel servera dopfika eller ha namngivningsceremonin på lokalens väl tilltagna brygga i direkt anslutning till vattnet.

Var: Huvudsta Strand 3, Solna

Max antal gäster: 50 stående eller 50 sittande

Egen mat/dryck: Ja

I Båthuset kan du duka både utom- och inomhus.

Häståkeriet

Bjud in till dopfika eller namngivningsceremoni på landet – fast mitt i stan! Gör tillställningen extra minnesvärd för barnen genom att bjuda in till det lilla stallet intill Kaknästornet, bara tio minuter från Stureplan. Här kan du även ordna barnkalas med spännande inslag som ponnyridning och lassokastning.

Var: Greve von Essens väg 59, Stockholm

Max antal gäster: 70 stående eller 50 sittande

Egen mat/dryck: Nej, catering erbjuds

Ponnyridning blir ett spännande inslag för barnen på Häståkeriet.

Långängens gård

Kliv rakt in i 1700-talet i Långängens gård – en anrik festlokal 15 minuter från Stockholm city. Bo Gård ligger nära Lidingö Kyrka och har bra kommunikationer i närheten.

Var: Grönstavägen 10, Lidingö

Max antal gäster: 70 stående eller 70 sittande

Egen mat/dryck: Ja

Vackra Långängens gård färdigställdes år 1777.

Sjö & Land

Mitt i Stockholms innerstad, på Strandvägen, hittar du Sjö & Land. En personlig och charmig lokal på en ponton ute i vattnet. På sommaren kan ni med fördel nyttja altanen och på vintern kan ni höja mysstämningen genom att elda i någon av de tre öppna spisarna.

Var: Strandvägskajen 21, Stockholm

Max antal gäster: 150 stående eller 80 sittande

Egen mat/dryck: Ja

Sjö & Land ligger mitt i centrala Stockholm.

Galleri 1700

Galleri 1700 är den ultimata lokalen för er som bjuder ett mindre sällskap. Sommartid finns möjlighet till trädgårdsmingel med svindlande utsikt över Ålandsfärjorna på Söders höjder. I trädgården finns en liten scen som passar perfekt till namngivningsceremonin.

Var: Kvastmakartrappan 8-10, Stockholm

Max antal gäster: 40 stående eller 20 sittande

Egen mat/dryck: Ja

Vackra Galleri 1700 bjuder på utsikt över hela Stockholm.

Klubbarnas klubb

Klubbarnas klubb ligger belägen på Beckholmen på Djurgården i Stockholm. Vid första anblick är lokalen inte särskilt anmärkningsvärd men med dess perfekta läge och möjlighet till att möblera, dekorera och servera efter egna preferenser är den perfekt för namngivning eller dopfika.

Var: Beckholmsvägen 12, Stockholm

Max antal gäster: 90 stående eller 60 sittande

Egen mat/dryck:  Ja

Klubbarnas klubb ligger ute på Djurgården med närhet till innerstans alla kyrkor.

Gamla Stadsportsvalvet

Intill slottet, mitt i historiska Gamla stan, hittar du Gamla Stadsportsvalvet. Denna charmiga medeltida pärla lämpar sig perfekt för dopfika eller namngivningsceremoni och erbjuder möjlighet att ta med egen mat och dryck.

Var: Österlånggatan 37, Stockholm

Max antal gäster: 70 stående eller 60 sittande

Egen mat/dryck: Ja

Gamla Stadsportsvalvet är en riktig medeltidspärla.

Hälsovillan

Hälsovillan i Hässelby erbjuder en idyllisk anläggning med 1800-talskänsla. Villan består av flera plan med möjlighet att duka både inom- och utomhus samt har fullt utrustat kök med möjlighet att laga mat på plats.

Var: Kyrkhamnsvägen 31, Hässelby

Max antal gäster: 70 stående eller 70 sittande

Egen mat/dryck: Ja

I Hälsovillan kan ni sommartid duka utomhus.