Mammans genustårta till döttrarna får nätet att jubla - det här är genialiskt!

De 4-åriga tvillingtjejerna önskade sig en "Hulkenprinsessa" i födelsedagspresent. Oförenlig kombo skulle kanske de flesta tycka. Men inte flickornas mamma, som bakade just en hulkenprinsesstårta. Nu har över en miljon sett tårthen.

Lainie Elton är ingen bagare, men när hennes tvillingdöttrar önskade sig en ”Hulkenprinsessa” fanns det ingen återvändo. Hon hade fått en fantastisk tårtidé.

– Precis om alla fyraåringar varar deras intresse inte längre än fem minuter, så vi försöker ta tillvara ögonblicken när vi kan, säger hon till Huffington Post.

Tårtan tog sex timmar att göra, och när hon sedan lade upp bilden i sociala medier blev hon överväldigad av responsen.

– Jag älskar det faktum att att tårtan skapat diskussioner om genus och stereotyper. Det känns ganska fantastiskt att jag på något sätt kan bidra till debatten eftersom jag till hundra procent stödjer att barn ska få bestämma själva vad de vill leka med, ha på sig och så vidare, utan att behöva ta hänsyn till vad som är menat för ”flickor” och ”pojkar”. När jag lade upp bilden på nätforumet Reddit, funderade jag aldrig på att det var ett genus-ställningstagande, men med facit i hand kunde jag inte vara gladare, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!