Hon fick kritik för amningsbilden – nu slår skådespelerskan tillbaka

Alyssa Milano fick kritik för att hon ammade sitt barn offentligt. Nu ger hon svar på tal. – Folk är mer bekväma med att sexualisera bröst än att relatera till dem för vad de är till för, vilket är att föda en annan människa, säger skådespelaren i en intervju.

För ett år sedan födde Alyssa Milano sitt andra barn, dottern Elizabella. För att fira dotterns ettårsdag förra veckan lade skådespelaren upp en bild på Elizabella som nyfödd på Instagram. "Grattis på födelsedagen min vackra Elizabella. Du lärde mig att mitt hjärta inte har något slut. Du var vad som saknades min själ" skrev Alyssa till bilden.

Men bilden genererade inte bara grattishälsningar, den möttes också av en hel del kritik. På bilden syns nämligen den lilla flickan ligga på sin mammas avklädda bröst, vilket har fått flera att kritisera att skådespelaren lagt upp en bild då hon ammar sitt barn.

Nu slår Alyssa Milano tillbaka mot kritikerna. I en intervju påpekar hon den stora skillnaden mellan vilka reaktioner hennes bild fått jämfört med reaktionerna som Miley Cyrus fick när hon visade sina bröstvårtor på en gala nyligen.

– Alla är okej med att hennes bröstvårtor syns. Jag tror att folk är mer bekväma med att sexualisera bröst än att relatera till dem för vad de är till för, vilket är att föda en annan människa, säger Alyssa Milano till sajten Eonline.

Skådespelaren säger också att kritiken inte fått henne att ifrågasätta amningen av dottern.

– Jag bryr mig inte. Jag kommer att fortsätta amma, kanske ända tills Elizabella blir sex år.

Här kan du se Alyssa Milanos Instagram-inlägg i sin helhet:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!