Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeldt

Här är allt du behöver veta inför helgens prinsdop

På söndag den 11 oktober ska prinsessan Madeleines och Chris O'Neills son prins Nicolas döpas. SVT valde först att inte sända dopet som äger rum i Drottningholms slottskyrka, men ändrade sig sedan. Även Expressen direktsänder ceremonin.

Prins Nicolas Paul Gustaf föddes den 15 juni i år, 16 månader efter sin storasyster Prinsessan Leonore. På söndag klockan 12 är det dags för den lilla prinsen att döpas. SVT:s sändning startar klockan 11.45 i SVT1, men Expressen TV kommer att inleda sin bevakning redan klockan 09.00.

Så här ser schemat ut för dopet:

11.00–12.00 Gäster anländer till Drottningholms slottskyrka. Fotografering utanför kyrkan.

11.40 Gästerna ska ha intagit sin plats i kyrkan

12.00 Dopcermonin börjar

12.40 Gästerna lämnar kyrkan

Inbjudna gäster är den närmaste familjen, representanter för riksdag och regering och det officiella Sverige. Enligt Expressen blir dopet ungefär lika stort som Prinsessan Leonores, där 160 gäster bjöds in. Efter ceremonin blir det mottagning för alla inbjudna och en privat lunch.

Foto: Kungahuset.se

Foto: Kungahuset.se

Prins Nicolas ska döpas i samma dopklänning som sin syster och sin kusin Prinsessan Estelle. Dopklänningen bars första gången av prins Gustav Adolf när han döptes 1906. Sedan dess har den också prytt en rad kungligheter, såsom Kungen, Kronprinsessan Victoria, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine. Dopvattnet kommer från en källa på Öland.

Så här såg prinsens syster ut i dopklänningen:

Foto: Anna-Lena Ahlström, kungahuset.se

Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!