Även små bebisar kräver kläder efter väder!

Vinterkläder för bebisen – så väljer du overall och åkpåse

Bebisen som åker vagn behöver inte ha en overall med massor av funktioner. Kanske räcker det med en tjockare åkpåse? Behov och väder styr.

Detta är en artikel från Vi Föräldrar

Overall och åkpåse till bebisen i vagnen – så här säger experterna

När det är kallt och torrt: Den minsta vagnbebisen kommer antagligen inte att krypa runt i snön och behöver därför inte ha en overall med så många funktioner. Vatten- eller vindtäthet är inget måste. Sätt regnskydd på vagnen när det regnar, och låt barnet vara nedbäddat med lock över liggdelen eller i en varm åkpåse om det blåser. Men tänk på att en bebis som ligger stilla behöver varmare kläder än ett barn som är uppe och rör sig. Har du ett barn som ligger i vagnen, men också gärna vill komma upp i till exempel bärsele, passar det bra med en något tjockare overall i en tunnare åkpåse.

Bebisen som åker vagn behöver inte ha en overall med massor av funktioner

När det är milt och fuktigt: Klä barnet efter den miljö ni ska vistas i. Om du planerar att gå runt i en galleria räcker det med en tunnare overall, till exempel i fleece, i en tjockare åkpåse som du lätt kan öppna när ni kommer in. Då slipper barnet vara fullt påklätt även inomhus.

Källor: Bosse Hylander, Didriksons, expert på funktionskläder för barn och vuxna och har arbetat som produkttestare åt tidningen Friluftsliv, samt Anna Lang, förskollärare på I ur och skur-förskola med lång erfarenhet av att vara ute med barn på vintern.

Artikeln publicerades i november 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!