Matstolen JLY från Jollyroom återkallas på grund av fallrisk, stryprisk och hängningsrisk.

Matstol från Jollyroom återkallas på grund av stryprisk

Matstol JLY från Jollyroom återkallas på grund av fallrisk, stryprisk och hängningsrisk.
Vi Föräldrar

Detta är en artikel från Vi Föräldrar

Har ditt barn en matstol från Jollyroom? I så fall ska ni genast sluta använda den. Orsak: Risk för fallskador och för att barnet blir hängt eller strypt i stolen.

Företaget Jollyroom AB återkallar alla sina matstolar av det egna märket JLY. Har du köpt någon av dessa stolar ska du genast sluta använda den och kontakta Jollyrooms kundservice för att få hjälp med att returnera varan, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.

En orsak till återkallelsen är att plastfästen för att sätta fast sitt- och fotplatta i vissa fall kan gå sönder efter en tids användning. Om det händer riskerar barnet olika typer av fallskador.

Ytterligare en risk är att utrymmet mellan bygel och sits har en felaktig utformning. Det gör att barnet riskerar att glida under bygeln med kroppen, fastna med huvudet och bli hängt eller strypt.

Stolarna har artikelnummer 418144, 418145 respektive 418146. De är tillverkade i trä och finns i tre färger: omålat trä, vitt och svart. De saknar fast grenstolpe.

Matstolarna började säljas 2016 och såldes fram till mars 2018. Jollyroom AB har sedan oktober 2018 inlett en frivillig återkallelse av matstolen. För att nå fler konsumenter som fortfarande använder stolen görs nu en förnyad återkallalse.

Stolen har enbart sålts hos Jollyroom AB, men kan även finnas på andrahandsmarknaden.

Mer information om återkallelsen av matstolen JLY och kontaktuppgifter till Jollyrooms kundtjänst finns här.

Klicka här för fler varningar och återkallelser + Konsumentverket förklarar hur det funkar!