Cuddle Nest Ergo återkallas på grund av kvävningsrisk.

Babynest återkallas

Företaget BabyDan återkallar babybädden ”Cuddle Nest Ergo” eftersom barn riskerar att kvävas.
Vi Föräldrar

Detta är en artikel från Vi Föräldrar

Babybädden/babynestet ”Cuddle Nest Ergo” är avsedd för barn som ännu inte kan rulla eller snurra runt. Om ett barn som kommit längre i sin motoriska utveckling använder produkten finns en klämrisk. Barnets ansikte kan fastna mellan sidan och botten i det mjuka materialet och det finns då en risk för kvävning, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.

Det danska företaget skriver på sin Facebook-sida att de återkallar ”Cuddle Nest Ergo” samt den tillhörande bärplattan och att man som kund kan lämna tillbaka produkten i butik och få pengarna tillbaka. De skriver också:

”På BabyDan fortsätter vi att övervaka våra produkter och processer. Vi gör detta för att se till att vi när som helst producerar och levererar produkter som uppfyller både externa och stränga interna krav. På grundval av den säkerhet, uppfinningsrikedom och ansvarighet är den synonymt med högsta kvalitets– och säkerhetsnormer. Det är därför med stor sorg som vi har stött på en risk för att använda vår BabyDan Cuddle Nest Ergo. Vi har blivit medvetna om detta i tre enskilda och oberoende fall. BabyDan har den tydliga uppfattningen att våra produkter inte får vara en säkerhetsrisk. Därför väljer vi aktivt att dra tillbaka Cuddle Nest Ergo och tillhörande bärplatta. Vi ber om ursäkt och hoppas på er förståelse. Men vi måste prioritera vad det handlar om, nämligen att hålla barn säkra.”

Babybädden har sålts sedan april 2016. Om du har köpt produkten ska du omedelbart sluta använda den, skriver Konsumentverket. Du kan returnera den till butiken där du köpt den och få full återbetalning. Om du inte vet var du köpt din Cuddle Nest Ergo kan du kontakta BabyDan via info@babydan.dk som hjälper dig med returen.

Klicka här för fler varningar och återkallelser + Konsumentverket förklarar hur det funkar!

Läs också: Är ett babynest säkert? Intervju med barnläkare och Konsumentverket