Kronprinsessan Victoria och prins Daniel blev föräldrar till en prinsessa i natt.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel blev föräldrar till en prinsessa i natt.

Grattis Victoria och Daniel - er prinsessa är född!

Hurra, Sverige har fått en ny prinsessa! I natt klockan 04.26 födde kronprinsessan Victoria en dotter. Prins Daniel höll en känslofylld presskonferens direkt från Karolinska Universitetssjukhuset i Solna i morse där han berättade att den nyblivna mamman mår bra. "Hon är så lycklig och allting har gått väldigt bra", säger Daniel.

Det var en märkbart rörd prins Daniel som höll presskonferens på  Karolinska universitetssjukhuset i Solna klockan 07.00 i morse. - Klockan 04.26 föddes en 51 centimeter lång och 3 280 gram tung och väldigt söt prinsessa, sa Daniel.

Förlossningen ska ha gått bra och kronprinsessan Victoria mår enligt Daniel strålande. - Hon är så lycklig och allting har gått väldigt bra. 

Prinsessans  namn kommer att avslöjas imorgon då kung Carl XVI Gustaf kallar till  konselj, ett möte med regeringen. Vid konseljen kommer kungen att  informera regeringen om prinsessans namn, tilltalsnamn samt vilket  hertiginnedöme hon tilldelas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!