Kanelbullens dag

Grattis Kanelbullen, 4 oktober är din dag!

Ni vet det redan, men det kan inte uppmärksammas nog! Kanelbullens dag idag. Och visst förtjänar detta utsökta bakverk en helt egen dag. Känn doften!

Kanelbullekuriosa

"Kanelbulle är ett svenskt bakverk som härstammar från 1920-talet. Kanelbullen introducerades då tillgången på ingredienser ökade efter första världskriget. Ingredienserna är huvudsakligen vetemjöl, mjölk, jäst, socker och smör/margarin. Ofta kryddar man även degen med kardemumma. 

Fyllningen består ofta av smör/margarin, socker, kryddor, frukter, kanel och dylikt. Bullarna penslas med uppvispat ägg och pärlsocker strös över. Formen är ofta rund, så kallad kanelsnäcka, men även så kallat vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar och kanelbriocher förekommer. Det är vanligt att de runda bullarna läggs i veckade pappersformer när de ska jäsa och gräddas.

Pappersformen förhindrar bullens deformering under jäsningen och gräddningen och skyddar bullen från direkt beröring när den ska hanteras.

År 1999 instiftade Hembakningsrådet "Kanelbullens dag" som uppmärksammas den fjärde oktober varje år. "

(Direkt citerat från 

Wikipedia

.)

Orkar-, hinner-, vill du inte baka egna, och du har vägarna förbi Eriksbergsgatan och Café Saturnus i Stockholms city, så kan du köpa den godaste kanelbullen som går att köpa för pengar. (Enligt test i City.)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!