Gör en mamma-detox!

Gör en mamma-detox!

Tio latte i veckan, mackor och smarriga pajer, "because you´re worth it". Och det är du. Verkligen. Men din kropp förtjänar också en renande nystart. Lösningen: Gör en avgiftande "detox" som matchar ditt mammaliv!

Läs mer om Detox i mama nr 2, ute nu!

Gör en ”Anna Skipper” (från tv-programmet ”Du är vad du äter”). Gör dig av med följande i skafferi och kylskåp, och gå till affären med den här nya förbättrade inköpslistan istället!

RENSA UT

pasta
vit formfranska
vitt ris
vetemjöl
strösocker
sötade frukostflingor
fruktyoghurt
komjölk
halv- och helfabrikat
kakor och godis
svart te
rött te

HANDLA IN

grönt te
naturell yoghurt
honung
smör
glutenfria flingor
rågbröd
färska och ekologiska grönsaker och frukter
råris
olivolja
kyckling
linser
bönor

NÄR DET BARA FINNS TID FÖR EN SAK...

Om du ska köpa EN hushållsapparat: Råsaftcentrifrugen, du kommer vilja gifta dig med den! Förutom denna potentiella relationskris i hemmet så förgyller den ditt liv med färskpressade, avgiftande juicer när helst du önskar. 

Om du ska unna dig EN godsak: Mörk choklad, gärna 80-procentig, så nyttig att det nästan inte är godis. Toppa gärna upplevelsen med lite mandel och nötter ”on the side” så får du i dig lite fibrer också. 

Om du ska välja EN alkoholhaltig dryck: Välj ”rena” spritsorter som vodka och gin, de är mycket mindre surgörande för kroppen än vin som också för in jäst i kroppen vilket inte är bra. Bästa drinken (ur detox-perspektiv) är en Cosmopolitan på vodka, triple sec, lime och tranbärsjuice. 

Om du ska ägna EN minut åt att rena din kropp: Sätt dig ned och bara djupandas. Tänk på andningen som vågor som sköljer in över stranden och sedan drar sig tillbaka. Sköljer in, och drar sig tillbaka… När tankarna på vardagen kommer (och det gör de) så mota bara bort dem och återgå till andningen igen. Tekniken kallas ”vipassana” och var den som Buddha blev upplyst på. 

ÄR DU UTE PÅ STAN?

Inga problem. Det här är tricket: Hoppa över rödvinet, och ta en drink till maten istället. Det kan också vara värt att veta att det japanska köket anses vara ett av det renaste.

FLER BEHANDLINGAR SOM PASSAR EN LAT MAMMA

- AQUA DETOX: Du sitter med fötterna i ett sorts avancerat fotbad och låter gifterna dras ur kroppen… Vattnet blir brunt! Kostar cirka 350 kr per behandlingsbad och 5–8 behandlingar rekommenderas. 

- DETOX-PLÅSTER. Plåstret sätts på fotsulan och ska verka under natten. På morgonen är plåsterytan mörk, vilket ska visa att gifter har gått ur kroppen. Cirka 90 kr för sex plåster. 

- DETOX-TÉER. Det finns flera örtéer som ska vara utrensande och genomsköljande för kroppen, ofta fokuserar de på kroppens reningsorgan och heter till exempel tarm-te-, lever-te eller njur-te. Cirka 40 kr för 20 påsar. 

- SPA-KURER. Detox med huden (som är vårt största organ) i fokus, med till exempel torrborstning, massage, renande mineralbad och lerinpackning. Cirka 1 000 kr för 1,5 timme.ATT TÄNKA PÅ:
Generellt rekommenderas detoxprodukter och behandlingar inte till gravida eller ammande kvinnor eftersom de inte är tillräckligt testade. Övriga mammor bör använda sin sunda konsumentskepsis när alltför fantastiska resultat utlovas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!