Foto: Martina Ankarfyr

Glassrecept: Coconut Cream

En riktigt härlig glass med kokossmak!

6–8 pinnglassar

DU BEHÖVER:1 dl strösocker2 äggulor4 dl standardmjölk1 burk kokosmjölk (400 ml)

GÖR SÅ HÄR:1. Vispa ihop socker och äggulor så det blir ljust och pösigt.

2. Koka upp mjölken med kokosmjölken. Ta av kastrullen från plattan. Blanda under omrörning långsamt ner ägg-gulesmeten i kokosmjölken. Fortsätt värma blandningen till 85 grader. Det får inte koka.

3. Kyl genast ner smeten i iskallt vatten i till exempel diskhon. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Ställ sedan in smeten i kylskåpet minst 1 timme, men gärna över natten.

4. Häll blandningen i glassmaskinen och kör tills smeten är tjockflytande och krämig. Fördela omedelbart i pinnglassformar och placera dem på en plan yta i frysen. Efter cirka 3 timmar kan du ta ut glassen ur formarna och doppa eller rulla dem i önskad topping.

Recept ur Nicole Emsons bok "StikkiNikkis ice pops - glass på pinne".

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård & molnlampa för endast 159 kr. Köp nu!