Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Gabriellas” son var hemmasittare i olika omfattning från femte till nionde klass: ”Det är helt sjukt att vi ens överlevde de där åren, men där och då tar man sig bara vidare”. (OBS, genrebilder)”Gabriellas” son var hemmasittare i olika omfattning från femte till nionde klass: ”Det är helt sjukt att vi ens överlevde de där åren, men där och då tar man sig bara vidare”. (OBS, genrebilder)”Gabriellas” son var hemmasittare i olika omfattning från femte till nionde klass: ”Det är helt sjukt att vi ens överlevde de där åren, men där och då tar man sig bara vidare”. (OBS, genrebilder)
”Gabriellas” son var hemmasittare i olika omfattning från femte till nionde klass: ”Det är helt sjukt att vi ens överlevde de där åren, men där och då tar man sig bara vidare”. (OBS, genrebilder) Foto: iStock/Getty images

Gabriellas son var hemmasittare: “Har känt mig otroligt misslyckad som förälder”

Premium Från 30 dagars frånvaro i femte klass till en 19-årig man utan grundskolebetyg. 

Bloggaren ”Supermamsens” äldsta son kom aldrig tillbaka till skolan efter kraschen i mellanstadiet. 

– Hemmasittare är inte barn som inte vill gå till skolan, det är barn som inte kan gå.

Här är ”Gabriellas” historia.

Novembermorgon 2014. Höstlovet är över och barnen ska tillbaka till skolan. I bilen sitter redan minstingen Linnea, mellanbarnet Emil och i hallen tar 12-årige sonen Calle motvilligt på sig skorna. Men där tar det stopp. Det har hänt upprepade gånger förut. Ofta går han in och slänger sig på soffan, men den här morgonen slutar det med att Calle ligger i fosterställning på golvet och gråter. Ångesten får honom att kräkas. 

– Just den här gången ringde jag BUP och sa: ”Det här går inte längre. Vi måste ha hjälp”, säger Gabriella, som egentligen heter något annat. Hon vill vara anonym för sina barns skull, eftersom de inte vill gå ut med sina namn.