Här är Liberos nya paket: "Viktigt att visa alla sorters barn och familjer"

Libero satsar på nya bilder på sina blöjpaket – och vi älskar dem!

Sedan i våras har vi på mama, tillsammans med vår bloggare Elaine Eksvärd, drivit kampanjen #intesåkonstigt – ett initiativ som vill visa alla barn i det offentliga rummet, oavsett funktionsvariation eller utseende. Därför blir vi extra glada när vi ser Liberos nya blöjpaket!

Under hösten rullar nämligen Libero ut förpackningar som pryds av ett barn med Downs syndrom.

– Vi på Libero tror att alla barn är unika och att reklamen ofta försöker visa upp en idyllisk bild av verkligheten. Vi vill visa verkligheten som den faktiskt är, utan censur. Det är väldigt befriande att få slå hål på idealbilden som alla försöker leva upp till. Alla barn är unika och värda att älska, förklarar Anna Smitterberg, global marketing & communication director på Libero.

 

De nya paketen har redan börjat säljas, och detta blir en av Liberos originalförpackningar.

– Det var viktigt att visa alla sorters barn och familjer, precis som verkligheten ser ut. Pojkens mamma blev överlycklig när vi ringde och berättade att vi ville ha hennes son på våra paket. Ni kommer se fler exempel på resten av packarna, tillägger Anna.

 

Elaine Eksvärd, vars dotter Evelyn, 2, har Williams syndrom, drog igång kampanjen #intesåkonstigt för att uppmärksamma alla typer av barn i media och reklam.

– Första dagen på Evelyns förskoleinskolning var hemsk. De andra barnen frågade om Evelyns skelning och undrade ”Varför ser hon så konstig ut?”. Jag ville bara ta henne i famnen och springa hem, skydda henne för all exponering, sa Elaine då.

Elaine med Evelyn. Foto: Hannah Hedin Foto: Hannah Hedin

I samband med det föddes kampanjen #intesåkonstigt.

– Jag svarade att det inte är så konstigt, att det finns många som skelar. Det är ju naturligt att vi är olika och ser olika ut. Det är dags att lyfta fram variationerna i samhället – då blir det inte så konstigt!

Nu välkomnar Elaine förstås Liberos nya paket med glädje:

– Det är helt underbart! Så härligt att barn med funktionsvariation inte bara får vara med under en kampanj utan får vara med på riktigt utan att det blir en grej eller så konstigt! säger hon till mama.

Fotografen bakom bilderna, Emilia Bergmark- Jiménez, var själv gravid i vecka nio under fotograferingen.

– Jag kräktes så mycket på set så jag fick berätta för alla, speciellt föräldrarna som kom med sina små barn att ja, jag är gravid, inte magsjuk.

För åtta månader sedan föddes sonen Bean Miguel.

– Nu har han storlek 5 i blöjor och det känns lite extra kul att få gå och riva på hyllorna efter paketet med mina bilder på! säger Emilia.

Har ditt barn svårt att sova?

Testa onlinekursen "Sova hela natten"

Aktuellt just nu