Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ett barn är ett barn med alla sina egensinniga, knasiga, kärleksfulla, bångstyriga, omtänksamma, tokjobbiga, busiga och fullkomligt ljuvliga sidor som ett barn har. Och det är inte så himla konstigt.Ett barn är ett barn med alla sina egensinniga, knasiga, kärleksfulla, bångstyriga, omtänksamma, tokjobbiga, busiga och fullkomligt ljuvliga sidor som ett barn har. Och det är inte så himla konstigt.Ett barn är ett barn med alla sina egensinniga, knasiga, kärleksfulla, bångstyriga, omtänksamma, tokjobbiga, busiga och fullkomligt ljuvliga sidor som ett barn har. Och det är inte så himla konstigt.
Ett barn är ett barn med alla sina egensinniga, knasiga, kärleksfulla, bångstyriga, omtänksamma, tokjobbiga, busiga och fullkomligt ljuvliga sidor som ett barn har. Och det är inte så himla konstigt. Foto: Shutterstock

Ett barn är ett barn – det är #intesåkonstigt

Ett barn är aldrig bara en diagnos, ett syndrom eller en funktionsvariation. Ett barn är ett barn, och det kommer vi alltid att vilja lyfta. Och det gör vi med hashtaggen #intesåkonstigt

#intesåkonstigt är en kampanj som mama startade 2017 tillsammans med retorikern och föreläsaren Elaine Eksvärd, som själv har en dotter med Williams syndrom.

I en intervju i Nyhetsmorgon i samband med att kampanjen lanserades berättade Elaine Eksvärd att tanken är att lyfta fram barn med alla typer av funktionsvariationer och ta bort stigmat. ”När man går och oroar sig för diagnoser är man inte rädd för barnet, utan för omgivningen.”

Hon vill uppmana omgivningen att ställa frågor, och föräldrar med barn med funktionsvariationer att dela med sig av utmaningar, superkrafter och önskemål under hashtaggen #intesåkonstigt.

Lyckad kampanj

Genom åren har kampanjen vuxit sig stor och stark. Bland annat har en mängd företag valt att på ett naturligt sätt inkludera barn med funktionsvariationer i sina kampanjer för att sälja allt från blöjor till barnkläder, ”vilket var precis det vi hoppades på!” sa Louise Bratt Tidmarsh, tidigare chefredaktör på mama, ett år efter starten.

Här presenterar vi ett antal artiklar vi har under taggen #intesåkonstigt