Följ Jenny på hennes resa i Bangladesh
Följ Jenny på hennes resa i Bangladesh

Följ Jenny på hennes resa i Bangladesh

I Bangladesh är risken att dö i samband med graviditet 1 på 110, att jämföras med 1 på 17 400 i Sverige. Jenny Nordlander, 25, som utsetts till mammaambassadör av RFSU bland närmare 150 sökande, befinner  sig i Bangladesh för att berätta om hur det är att vara kvinna där. Följ hennes blogg, Uppdrag Bangladesh, här på mama!

JENNY NORDLANDER

Ålder: 25.
Bor: I Stockholm.
Familj: Mamma, pappa och två systrar.
Gör: Redaktör på Dn.se.
Bloggadress: blogg.mama.nu/uppdrag-bangladesh/

Jenny Nordlander, 25, till vardags redaktör på dn.se, har valts ut till mammaambassadör för RFSU bland närmare 150 sökande. I går lämnde Jenny Sverige för att i två veckor resa runt i Bangladesh där risken att dö i samband med en graviditet är 1 på 110. I Sverige är samma siffra 1 på 17 400.

Vad fick dig att söka uppdraget som mammaambassadör för RFSU?
- Jag skrev om Unite For Women i DN söndag förra året. När jag såg annonsen på Unite For Womens sida på Facebook så var det självklart att jag skulle söka, men jag trodde aldrig att jag skulle få det.

Har du några förkunskaper i ämnet sen tidigare?

- Nej, inte direkt. Det är inte något specialområde för mig, men jag hoppas att det kan bli det.

Jenny kommer att blogga om sina upplevelser i bloggen 

”Uppdrag Bangladesh”

 här på mama.nu.

 


- Jag ser det som att mitt uppdrag är att hitta scener och bilder som illustrerar siffrorna över hur det ser ut och sen att förmedla dem till läsarna.

 

 


Vad har du för förväntningar inför resan?

 


- Det känns jättespännande. Jag är inspirerad och vill göra det här så bra som möjligt. Jag tror att jag kommer att vara trött när jag kommer hem, men samtidigt ha fått ny drivkraft. Jag kan inte säga att det ska bli roligt, det kommer vara upprörande, men det känns bra.

 

 


Vad tror du kommer att bli svårast?

 


- Det jag oroar mig mest för är att det ska vara svårt att få kontakt. Jag måste få kvinnors förtroende och det är kanske svårt när man måste kommunicera via en tolk.

 


- Jag är inte orolig för att jag ska bli ledsen, det är inte något jag är rädd för.

 

 


Till bloggen Uppdrag Bangladesh!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!