Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vi på mama åkte och träffade Filippa och nyfödde sonen Todd i nya lägenheten i centrala Stockholm, för att se hur allt gått.
Vi på mama åkte och träffade Filippa och nyfödde sonen Todd i nya lägenheten i centrala Stockholm, för att se hur allt gått.
Vi på mama åkte och träffade Filippa och nyfödde sonen Todd i nya lägenheten i centrala Stockholm, för att se hur allt gått.
1 AV 3
Influencern om vändningen och nya livet i stor intervju
2 AV 3
Vi på mama åkte och träffade Filippa och nyfödde sonen Todd i nya lägenheten i centrala Stockholm, för att se hur allt gått.
Foto: Tiktok / Linus Björkestedt
3 AV 3

Filippa Toremos lycka efter gravidchocken

Influencern Filippa Toremo blev känd efter dokumentären ”Gravid utan att veta” i SVT. Där berättade hon om sin resa efter att i vecka 23 fått beskedet att hon är ofrivilligt gravid. Det var för sent för abort, hon övervägde adoption – men valde att behålla barnet. Nu berättar hon om sitt nya liv, lyckan över sonen Todd och relationen till barnets pappa i dag.

 

Se hela intervjun i tv-spelaren ovan!

Det var i höstas som influencern Filippa Toremo, 26, upplevde att hennes magproblem och IBS hade eskalerat – i stället fick hon chockbeskedet. Trots att hon använde p-piller och hade fått ett negativt graviditetstest, visade det sig att hon var gravid. I SVT Edits dokumentär ”Gravid utan att veta” berättade Filippa Toremo om tiden efter beskedet, om sorgen, paniken, stödet från vännerna och den slutgilltiga glädjen och gränslösa kärleken. Vi på mama åkte och träffade Filippa och nyfödde sonen Todd i nya lägenheten i centrala Stockholm, för att se hur allt gått.

Filippa Toremo kollar till sonen Todd ofta – för att se att han lever, berättar hon under intervjun. Hon skulle gärna vara lite mer chill, men det är inte lätt.

Hur vill du vara som mamma?
– Så närvarande som det bara går, och förstående, förklarar hon.

Filippa Toremo med sonen Todd i lägenheten i centrala Stockholm. Foto: Linus Björkestedt

FILIPPA TOREMO

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Familj: Sonen Todd och sambon Kit Dahlman

Gör: Influencer

Hur var det att komma hem efter förlossningen?
– Det jag minns om första dagen och hela den veckan när jag kom hem var att jag skrattade väldigt mycket. Vilket jag nästan blev lite chockad av att jag gjorde. För jag tänkte att jag skulle få något slags bakslag. Men alltså, jag var så jävla glad!

– Jag tror att eftersom det var så mycket som hände i mitt liv där och då, och har hänt, så tror jag att den här baby bluesen kom lite senare för mig. För jag har ju legat på nätterna och bara gråtit utan någon speciell anledning. För egentligen är det inget som är så dåligt i mitt liv just nu. Utan allting blev ju väldigt bra till slut. 

När Filippa Toremo först fick beskedet att hon var gravid och inte kunde göra abort var hon fast besluten att välja bort barnet och göra en adoption. Direkt efter gravidbeskedet hörde hon av sig till familjerätten. Men efter ungefär en månad började hon fundera på att kanske ändå behålla barnet, och så blev det. Med stöd från vänner tog hon sig igenom den tuffa graviditeten – och förlossningen.

Det var jävligt häftigt att föda barn. Men det gjorde jävligt ont också

Hur var din upplevelse av förlossningen?
– Det är klart att det är en sjuk grej att göra när man inte planerat för det. Och när man får reda på det med så kort varsel. Jag hade egentligen inga förväntningar, utan jag ville bara göra det bästa av situationen. Så jag var väldigt positivt inställd. Alltså, det var jävligt häftigt att föda barn. Men det gjorde jävligt ont också. 

När Filippa födde hade hon med sig vännen Felicia Karlsson i rummet, vilket gav henne både trygghet och glädje.

– Jag rekommenderar alla att ha en kompis med på en förlossning faktiskt. Jag tyckte det var väldigt roligt och tryggt och hon är en väldigt fin och stöttande person. Så det blev hur bra som helst. Och min doula så klart! Vi var ett väldigt bra team.

Filippa Toremo med sonen på BB. Foto: Skärmdump / Instagram / filippatoremo

Filippa Toremo berättar under intervjun att hon mognat mycket på kort tid och har fått en annan bild av livet. Hon känner även en helt annan tacksamhet för sina föräldrar.

– Det är nu jag inser att ”Gud, är det det här de har gjort för mig?”. Allt sådant som jag inte har tänkt på innan. Så jag tror att det är mycket som har hänt inom mig också.

– Hela mitt liv ser ju jätteannorlunda ut nu. Det var andra saker som var mycket viktigare då, som jag inte alls bryr mig om nu. En väldig berg- och dalbana, skulle jag nog beskriva det som. Men det är så det är, livet går upp och ner. Men en helt otrolig resa, blev det ju till slut.

Vill du se hela intervjun? Klippa i tv-spelaren högst upp i artikeln.

https://www.instagram.com/p/CqLh1N5oKti/

Se också: Filippa Toremo om relationen med pappan: ”Vi är flickvän och pojkvän”