Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: @fiaanderberg

Fia Anderberg: ”Sambon får fixa en rejäl tapaskväll när bebisen är ute”

Veckans preggo är influencern Fia Anderberg, gravid i vecka 20, som hoppas kunna fortsätta inspirera med sin kroppspositiva attityd även efter att bebisen har kommit.

Sophia ”Fia” Anderberg

Ålder: 29.

Familj: Sambon Rasmus, katten Elsa och hunden Märta.

Bor: Halmstad.

Gör: Jobbar som kroppspositiv inspiratör/influencer på sociala medier.

Instagram: @fiaanderberg

Gravidvecka vid intervjun: 20.

Vad i ditt liv kommer du absolut inte ge upp bara för att du blivit mamma?

– Mitt jobb som kroppspositiv inspiratör. Att få inspirera till att trivas bättre i sin kropp har kommit att bli en stor del av mitt liv, och den biten, att vara en förebild på sociala medier, är verkligen något jag vill fortsätta med även som mamma.

 För Fia Anderberg är det viktigt att fortsätta kroppspeppa både under och efter graviditeten.

Vad är du mest orolig över?

– Jag känner så mycket kring allt, men just nu är jag inte så orolig över något. Jag har kommit in i en period där jag känner mig lugn och att jag fixar detta. Tidigare har jag väl varit orolig över tanken på att det liksom är min bebis – en liten person som jag ska uppfostra till en ordentlig, fin och trygg människa. Men nu känner jag mest att det fixar jag. Kan andra så kan jag!

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?

– Haha, det skulle ju bli en liten Pepsi Max i så fall!

Vem vinner namndebatten – du eller din partner?

– Vi har faktiskt väldigt lika åsikter kring namn och har fått ner en bra lista med både tjej- och killnamn som vi kan tänka oss. Meeeen, att sedan välja vilket blir klurigt. Det kan vara så att mamman i huset vinner den… Hoppas inte Rasmus läser detta nu, haha!

 ”Just nu är det mycket oidentifierade känslor”, berättar Fia. Sängen hoppas Fia få ha för sig själv, även efter bebisens ankomst.

Vad längtar du mest efter att göra när ungen tittat ut?

– Min kropp suktar så mycket efter dessertostar och chark, så jag räknar med att sambon fixar en ordentlig tapaskväll för mig och honom när Lillis är ute!

När känner du att din sambo Rasmus inte förstår dig?

– Jag är en känslomänniska som alltid har känslorna på utsidan men nu är det så mycket oidentifierbara känslor som är svåra att förklara. Och han har ju all rätt att inte förstå, för jag kan inte riktigt beskriva vad jag känner.

Vilken kommentar kring graviditeten är du mest trött på att höra?

– Då jag jobbar med sociala medier och är en offentlig person har jag fått otroligt mycket oönskade tips, råd och kommentarer kring allt. Jag röt ifrån på bloggen och bad om att slippa alla dessa tips kring hur man ska vara och inte vara, vad man ska äta och inte äta, hur stor man ska vara vid den tiden eller hur liten ens mage är då. Och det har mina följare respekterat vilket jag är enormt tacksam för.

– Det är precis som att det blir fritt för offentligheten att kommentera allt kring ens kropp bara för att man är gravid och det klingar inte riktigt med det jag står för.

Vad kommer du aldrig göra som mamma?

– Jag har som mål att ha bebisen sovandes i sin egen säng från start. Det är både jag och min sambo överens om för allas trygghet, säkerhet och bekvämlighet. Men ja, det är ju inte så att jag aldrig kommer ha mitt barn i sängen. Det är mest den sovande biten som jag vill få in från början.

Läs också om Veckans preggo Caroline Kejbert, känd från ”Bonde söker fru” och ”Bondeparet”.