Facebooksgrundaren har blivit pappa – skänker bort förmögenhet ❤️

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg har fått en dotter. Därmed meddelar han också i ett brev på Facebook att han vill göra världen till en bättre plats – och skänker bort 99% av sitt företag till välgörenhet.

"Du har redan gett oss en anledning att reflektera över den värld vi hoppas att du bor i" skriver Mark Zuckerberg i ett brev på sin Facebooksida riktat till sin nyfödda dotter.

I brevet lovar han att därmed skänka 99 procent av sina aktier, vilket är ungefär 391 miljarder svenska kronor, till välgörande ändamål."Vi vet att det är ett litet bidrag jämfört med alla de resurser och kompetenser som redan jobbar med de här frågorna. Men vi vill göra vad vi kan och jobba sida vid sida med andra."

Inlägget har i nuläget fått över en miljon likes – och sprids som en löpeld på nätet. I brevet meddelar Zuckerberg också att han kommer att stanna kvar som Facebooks vd under många år framöver.

Här kan du läsa brevet "A letter to our daughter" i sin helhet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!