Foto: Privat, Unsplash

6 sätt att få egentid under påsken (vi kommer testa nummer 4!)

Att få egentid under påsken är inte en av de lättaste bedrifterna. Dålig timing, eftersom du ALDRIG har ett så stort behov som då. Här är 6 skottsäkra tips på energipåfyllning utöver choklad – från Knivlisa.

1. Stödhandla

Glöm något med flit när du storhandlar, så att du måste åka tillbaka sedan. Stormarknad själv är det finaste vi har. Och i dessa speciella corona-tider är du antagligen än mer ensam i affären.  
Överkurs: Glöm inte sakerna, utan GÖM dem i garaget och säg sedan att du måste åka och handla igen. Sätt dig i garaget och njut med en god ost och påskmust eller vad du nu har gömt så strategiskt.

2. Minska ljudnivån

Berätta för barnen att påskharen som ska komma och gömma äggen, är väldigt rädd för höga ljud.
De: *Skrik, smäll, bank*.
Du: PÅSKHAREN!
De: 🤐
Överkurs: Säg att påskharen kan vara farlig om hen blir skrämd.

3. Skenbajsa

Vi vet ju alla att killar går iväg och bajsar i 20-30 minuter. Och hur gärna vi än önskar det så är det inte ens en överdrift. Själv bajsar man ju (ofc) samtidigt som man kissar och det tar totalt max sju sekunder. Inte för att vi stressar, men varför lägga så mycket tid på att dela upp det? Sååå… SKENBAJSA och gå loss på Instagram, lyssna på podd, läs tidningen…
Överkurs: Säg att du har diarré så håller sig familjen på avstånd resten av påsken.

4. Göm påskäggen riktigt bra

Ute i naturen och skogen är det fortfarande fritt fram att ströva! Fixa en påskäggsjakt som är väldigt bra. Väldigt bra för dig. Skicka ut alla att leta efter äggen som ligger på de krångligaste ställen du kan komma på. Alla kommer tycka att du har fixat en otrolig påskäggsjakt, när du egentligen bara har gjort det så krångligt som möjligt för alla medverkande – så att du ska få egentid.
Överkurs: Göm sambons glasögon innan.

5. Gå ut och ”spring”

I många familjer är det alltid okej att motionera och regeln är att motion inte inverkar på egentidskontot (killars innebandyträningar tre kvällar i veckan, någon?). Säg därför att du ska gå ut och springa (gärna med en kompis som inte finns), gör en termos kaffe och sätt dig på fint soligt ställe och lyssna på en podd.
Överkurs: Häll sista kaffet över håret så du ser svettig och terrängsmutsig ut när du kommer tillbaka.

6. Slappa på återvinningen

Ta med allt bös till återvinningen EXAKT när du är i som störst behov av egentid. Och ta riktigt god tid på dig, skruva av alla lock och peta bort alla klisterlappar på glasburkarna. För miljöns skull, kan du intala dig.
Överkurs: Placera först allt skräp på riktigt jobbiga ställen där det är i vägen, så att alla fattar att du är en hjälte som åker just när påsklunchen ska förberedas.

Av: Lisa ”Knivlisa” Eriksson

Du kanske också vill läsa denna roliga lista: En 2-årings 10 budord vid middagsbordet
Eller få tips på vad ni kan göra om det blir en påsk i karantän: 40 roliga saker ni kan göra hemma

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!