Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Privat

Elaine Eksvärd uppmanar: Pappor – nu är det ni som köper presenter till pedagogerna!

När föreläsaren och barnkämpen Elaine Eksvärd, 38, var på skolans julfirande insåg hon att det var tre mammor som – som vanligt – fixat presenter till pedagogerna. I stundens hetta valde hon därför att göra en kupp mot såväl sin egen man som övriga pappor. Nu uppmanar hon andra mammor att släppa ansvaret kring pedagog-presenterna!

Lisa Nylén

”Dessa kvinnofällor… Vi var på tomtemorgon på skolan där två mammor och jag hade styrt upp och ordnat presenter till pedagoger, speciallärare och fritids. Ett 30-tal andra mammor tackade för det när vi mejlade ut. 

Så vad gjorde jag när alla föräldrar och pedagoger var samlade vid julfikat? Jag höll ett litet tal – där jag bakade in en kupp – till föräldrarna, som jag tänkte att ni mammor där ute kan hålla på era respektive skolor:

’Tack snälla mentorer, speciallärare och fritidspersonal som är där för våra barn. Tack mammorna som styrde presenter till pedagogerna och tack alla ni mammor som tackade oss mammor för hjälpen. Nu vill jag meddela att nästa år är det papporna som kommer vara klassföräldrar. Och den pappa som har anmält sig frivillig till vårt barns klass – han vet inte om det än – men det är MIN MAN och han heter Gustav Eksvärd! En applåd för honom! Så finns det andra pappor i grupp 2 som känner er manade att kroka arm, så kontakta Gustav. I grupp 1 och 3 ser vi också fram emot att papporna styr! Hurra!’

Så, där har ni talet! Bara att copy pastea men byta ut Gustav till den pappan ni ger ansvaret. Talet ska gärna hållas med glädje, lite glimten i ögat men också allvar, såklart. För vill man undvika kvinnofällan så ska man inte vänta på att männen ska ta ansvar, jag tycker att vi ger ansvaret! Heja Gustav och alla pappor där ute! God jul! 

Ps: Jag önskar att jag hade filmat så ni kunde sett Gustavs min!”

Text: Elaine Eksvärd

Du kanske också vill läsa dessa åsikter:
Lotta, 46: Det är inte min dotter som behöver ändra på sig, det är vi
Annika Leone: ”Lyxklagomålen på förskolan får mig att skämmas”
Suzanna, 34: ”Alla tjejer var bjudna på fredagsmys utom min dotter”