"Du står liksom på alla fyra över bebisen..."

"Du står liksom på alla fyra över bebisen..."

Anna Zethraeus får mjölkstockning men botas av "hundtricket"!

ÅH UNDERBARA NY-BEBIS-TID. Ljuvliga Levis ligger på armen och formar sin pyttelilla mun till ett o och ser sådär oemotståndlig ut. Han luktar berusande sött av mjölkkola och när jag dragit in doften i näsborrarna är det omöjligt att fokusera på något annat. Nu finns han i mitt system och jag vill bara bebisfrossa. 

Men mitt i min rosa bebisdimma dyker ett svart orosmoln upp – mjölkstockning. Herregud, jag hade glömt: tuttarna måste också vårdas som små bebisar, hållas varma, masseras och duttas. Plötsligt är den ena hård som en hockeypuck. Ringer sjukvårdsjouren för att höra om det finns några huskurer. Det finns det förvisso, men kruxet är att denna vecka har elen slagits ut i vårt nya hus. Alla husmorskurer faller platt: Öppna ugnsluckan från het ugn och värm upp brösten (nähepp, iskallt därinne), duscha hett (omöjligt), vetekudde uppvärmd i micron (tyvärr!). Då föreslår istället sjukvårdsupplysaren på sjungande finlandssvenska att jag ska ”amma uppochner”. Okej, tänker jag, det låter lite nycirkus, men låt oss testa. Hur då?
”Jomen, förstår du”, säger hon, ”du ska liksom stå på alla fyra ovanför bebisen och låta honom äta från brösten underifrån”.
Aha. 

Hela familjen skickas ut från sovrummet när jag ska stå med bar överkropp i sängen i denna lite… ekivoka ställning. Jag känner mig som Pamela Anderson, hon hängde ju höggravid i nån konstig gunga ovanför en flygel för att att hetsa upp Tommy Lee när det begav sig…) korsat med Anna Wahlgren. Så urtida. Djuriskt. Alternativt. Men det verkar faktiskt funka. 

Vilda kikar in genom dörrspringan. ”Åh snälla mamma, får jag kolla när du gör hundtricket?” 

En annan som är mitt i flerbarnskaoset är Mia Skäringer, (tv-aktuell med ”Mia och Klara”). Mycket stolt och glad är jag över att nu kunna välkomna Mia som krönikör i mama. Läs om hur hon kastas mellan känslorna i barn-varannan-vecka-livet.

PS. Nej såklart kan man inte föda barn och göra tidning samtidigt! Från och med nu är jag mammaledig, fast jag finns med på ett hörn och kommer berätta om mammaledigheten för er här! Under tiden sitter Jennifer Jansch vid rodret på mama-skutan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!