De spelar familjen Andersson i nya filmerna om Sune

Vem minns inte Peter Habers och Carina Lidboms legendariska tolkningar av Sunes pappa Rudolf och mamma Karin i julkalendern 1991 och "Sunes sommar"? Rollkaraktärerna följdes för några år sedan upp av Morgan Alling och Anja Lundqvist i tre filmer som varit populära bland våra barn. Nu är det dags för en ny ensemble att gestalta familjen Andersson – och filminspelningarna har just dragit igång.

I rollen som Rudolf syns trebarnspappan Fredrik Hallgren, som många av svenskarna fått en relation till genom hans tolkning av frånskilda Martin i "Bonusfamiljen". Mamma Karin spelas av tvåbarnsmamman Sissela Benn, vars alter ego Filippa Bark känns igen från bland annat Melodifestivalen.

Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Baxter Renman och Elis Gerdt.

– Fredrik och Sissela tillför helt nya element till filmserien och vi har på alla sätt träffat guld med våra barnskådespelare, säger Linus Stöhr Torell, en av filmens producenter.

Huvudrollen som Sune innehas av 10-årige Elis Gerdt och lillebror Håkan spelas av 6-årige Baxter Renman, som ni kanske känner igen? Han är nämligen mamafavoriten PT-Lofsans yngste son! Storasyster Anna görs av Tea Stjärne, som setts i julkalendern "Tjuvarnas jul".

Filmen om Sune baseras som vanligt på de populära barnböckerna av Sören Olsson och Anders Jacobsson.

– Vi ser det här som en nystart som utvecklar temat, men ändå står med fötterna fast förankrade i Sunes universum, säger Linus Stöhr Torell.

Filmen "Sune vs. Sune" har planerad premiär julen 2018.

Bli en stjärna på att göra egen film – anmäl dig till Digital academy!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!