Det är inte kul att sitta med öppen toadörr när gästerna kommer… Foto: Istock

De 13 mest ovärdiga ögonblicken i en mammas liv

”Hur hamnade jag här?” Du är en vuxen kvinna med jobb, lån och ansvar. Trots det befinner du dig numera alltför ofta i de mest ovärdiga situationer. Anledningen? Du är mamma.

13 ovärdiga situationer vi hamnar i på grund av att vi är mammor 

1. När du mitt i en köttfärssås-tugga måste gå och torka en bajsrumpa och sväljer i samma stund som du böjer dig över toastolen.

2. När ditt barn äntligen börjar prata hela meningar, och väljer att säga ”Mamma, du har verkligen en JÄTTEhårig rumpa” på badhuset.

3. När du får en snorkråka i present (”Den är till dig, mamma!”) på lekplatsen och tvingas skrapa av handen mot närmsta träd.

4. När du sitter på toaletten och barnet kommer in för att kolla läget och sedan skippar att stänga dörren, samtidigt som middagsgästerna gör entré.

5. När du likt en aspirerande – men osmidig – ninja ålar utmed golvet, en knäpptyst centimeter i taget (för att med jämna mellanrum stanna upp, lyssna förskräckt, och därefter fortsätta sammanbitet mot sovrumsdörren) – allt för att inte väcka odjuret bebisen som tagit en och en halv timme att natta.

6. När du, för att upprätthålla någotsånär god stämning på bussen, tvingas underhålla ditt barn genom att göra röst åt ”Hundis” (eller valfritt annat gosedjur).

7. När du sitter och ammar i godan ro, och bebisen plötsligt drar bort huvudet så att ditt blottade bröst, inklusive styva läckande bröstvårta, blir till allmän beskådan – för samtliga caféets gäster.

8. När du förväntas dela med dig av 90 procent av din sänghalva och som tack får en slapp barnarm tryckt mot struphuvudet. 

9. …eller när du väcks av en naken barnrumpa vänd mot dig och blir pruttad i ansiktet.

10. När vagnens hjul fastnar mellan buss och trottoarkant och du med olika uppfinningsrika ryck och svettpärlor i pannan försöker komma loss.

11. När din lilla älskling ropar ”Mamma!” och bedyrar dig sin kärlek med en stor kram. Tror du – tills du märker att ungen, inte så diskret, bara passar på att använda dig som en stor, mänsklig servett. Hand upp alla mamas som fått tröjärmen nedsolkad med snoriga näsor, yoghurtkladdiga munnar och leriga händer – med flit!

12. När du ska pussa en nymatad bebis och får en oväntad mjölk-spya i munnen.

13. När du sitter på huk på ett offentligt toalettgolv och byter bajsblöjan från Mordor, samtidigt som våtservetterna tar slut.

Du vill säkert även skratta åt dessa listor:
En 2-årings 10 budord vid middagsbordet
19 knäppa saker partners gjort under en förlossning (vi skrattar rakt ut!)
Läs även på vår medlemssajt Vi föräldrar: Vår 4-åring är mammig – pappan blir sårad