Därför funderar hälften av alla småbarnsföräldrar på att starta eget

Just nu går det en stark trend i att bli egenföretagare som småbarnsförälder. En ny undersökning visar att 50 procent av de som har små barn i familjen har övervägt att bli egenföretagare.

Som nybliven förälder ser du ofta världen med andra ögon och börjar reflektera kring vad som är viktigt i livet. På promenaden med barnvagnen, under amningen eller när bebisen sover kan tankarna om ett karriärbyte komma igång ordentligt.

Foto: Unsplash.com

Enligt en undersökning, gjord av marknadsundersökningsföretaget YouGov i samarbete med företaget iZettle, har hälften av de som har små barn i familjen övervägt att bli egenföretagare. Hela 39 procent tror att de skulle få ett bättre liv som entreprenör.

Studien bygger på 3000 intervjuer som gjordes via internet med män och kvinnor i åldern 18-69 år i Sverige.

Därför är småbarnsföräldrar sugna på att starta eget:

1. För att få bestämma över sin egen tid: 43%

2. Mer flexibelt jobb – få bestämma när, var och hur jag vill jobba: 41 %

3. Få möjlighet att jobba med det jag drömmer om: 35 %

LÄS OCKSÅ: "Jag har aldrig varit så effektiv som de få timmar jag fick när barnet sov" – Sofia och Viktoria bytte karriär under föräldraledigheten

Foto: Unsplash.com

Av de svenskar som har övervägt att bli egenföretagare, men inte tagit steget och förverkligat sin idé, är det största hindret den ekonomiska otryggheten. Osäkerheten kring inkomst i början är det som talar emot för 34 procent, och brist på startkapital är den största stoppklossen för 31 procent av de tillfrågade.

Även om det syns en stark trend just nu har framgångsrika företagsidéer hos småbarnsföräldrar blivit till verklighet tidigare. Städ- och barnvaktsföretaget Hemfrid, leklandet och kaféet PlayLand Stockholm och matkasseleverantören Middagsfrid är alla tre exempel på lyckade koncept.

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!