"Glasspinnar är enkelt och roligt att göra själv och perfekt att göra med barn också", säger Nicole Emson som driver glasscaféet StikkiNikki i Stockholm. Foto: Martina Ankarfyr

Cranberry-orange sorbet

­Svalkande sorbet är kanske det godaste man kan äta en varm sommardag. Den här har fått smak av tranbär och apelsin.

6-8 glasspinnar.

Du behöver: 

1, 75 dl strösocker5 dl vatten3 dl tranbärspuré, mixade färska eller frysta bär1 apelsin, skalad och pressad (spara både skal och juice separat)

Gör så här: 

1. Värm försiktigt upp sockret i vattnet tills sockret lösts upp helt. Tillsätt tranbärspuré och apelsinskal. Sjud på låg värme cirka 5 minuter.^

2. Kyl ner blandningen i iskallt vatten. När det svalnat hälls apelsinjuicen i under omrörning. 

3. Den här mixen blir bäst om den hälls direkt i formar och får stå i frysen i minst 3-4 timmar. Den kan dock köras i glassmaskin innan formarna fylls om så önskas.

Recept ur Nicole Emsons bok "StikkiNikki ice pops - glass på pinne".

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård & molnlampa för endast 159 kr. Köp nu!