Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: carolinekejbert.se

Caroline Kejbert: ”Det känns mer på riktigt att veta barnets kön”

Veckans preggo är Caroline Kejbert som väntar sitt första barn med sambon Joacim Rickling, som hon träffade i ”Bonde söker fru”. 

Caroline Kejbert

Ålder: 29.

Familj: Sambon Joacim Rickling (som hon träffade via ”Bonde söker fru”) och en tredje familjemedlem som anländer i januari.

Bor: På en gård utanför Örsundsbro

Gör: Känd från ”Bonde söker fru” och ”Bondeparet” på TV4. Arbetar som säljare på ett it-infrastrukturbolag.

Gravidvecka vid intervjun: 30.

Vad i ditt liv kommer du absolut inte ge upp för att du blivit mamma? 

– Min hälsa och att få in min vardagsmotion. Jag kommer försöka klämma in motion och rörelse i min vardag även när vi har en liten. Det är något jag mår väldigt bra av och som jag värdesätter högt.

Vet du könet på bebisen?

– Jag och Joacim tog reda på könet på vår lilla bondunge så fort vi fick möjlighet. Inte för att det spelar någon som helst roll! Jag har dessutom alltid tänkt att den dagen det är dags för mig att skaffa barn så kommer jag inte att vilja ta reda på kön, men vi kunde helt enkelt inte hålla oss. På något konstigt sätt känns det också mer ”på riktigt” att det är en person där inne som jag faktiskt kan kalla han eller hon. Jag vet inte varför. Men nu vet vi i alla fall att vi ska få en liten mini-me – en flicka!

Caroline och Joacim träffades i ”Bonde söker fru”.Caroline och Joacim träffades i ”Bonde söker fru”.Caroline och Joacim träffades i ”Bonde söker fru”.
Caroline och Joacim träffades i ”Bonde söker fru”. Foto: carolinekejbert.se

Om du skulle döpa ditt barn efter din största craving, vad skulle hen heta?

– Jadu, ”Satsumas” har jag riktig dille på just nu… Haha! Så kanske ska ge det som förslag till Joacim?

Hur avslöjade ni graviditeten för era nära och kära?

– Vi berättade för våra föräldrar på två olika sätt. För Joacims föräldrar berättade vi det genom att placera en kanelbulle och tända belysningen i deras ugn. Efter ett tag fick Joacims pappa syn på bullen och utbrast ”Men va sjutton! Det är ju en bulle i ugnen!”. Det tog ett tag för dem att koppla ihop vad det betydde, men när de märkte att vi stod och fnittrade så förstod de direkt. 

För mina föräldrar så berättade vi det genom att trycka upp en body till min systerson med texten ”Äntligen ska jag få en liten kusin”. Så fick min syster klä honom i den när vi skulle hem till våra föräldrar. Mamma fick ganska snabbt syn på trycket men blev stående och funderade tills att hon utbrast ”Vad står det där!?”. Sen blev det gråt- och skrattkalas.

En minikusin och bulle i ugnen när Caroline och Joacim avslöjade graviditeten.En minikusin och bulle i ugnen när Caroline och Joacim avslöjade graviditeten.En minikusin och bulle i ugnen när Caroline och Joacim avslöjade graviditeten.
En minikusin och bulle i ugnen när Caroline och Joacim avslöjade graviditeten.

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”?

– Nä men faktiskt inte. Det kanske är till min nackdel vissa gånger också. Jag känner mig så pass stark i kroppen än så länge, så jag intalar mig att jag klarar av allt på egen hand. Däremot tycker jag faktiskt att det känns lite otäckt att bära tunga saker, och det ska man ju inte göra heller, så där brukar jag kunna be om hjälp.

När kickade ditt gravidglow in?

– Jag fick faktiskt kommentarer om att jag hade så kallat ”gravidglow” redan innan vi hade avslöjat graviditeten och folk gissade på att vi bar på hemlighet – och de hade ju rätt! Jag tror att min bästa period var då i början, runt vecka 12.

Klart att Caroline skulle få en baby shower!Klart att Caroline skulle få en baby shower!Klart att Caroline skulle få en baby shower!
Klart att Caroline skulle få en baby shower! Foto: carolinekejbert.se
Snart tar Carolines bebis plats på gården!Snart tar Carolines bebis plats på gården!Snart tar Carolines bebis plats på gården!
Snart tar Carolines bebis plats på gården! Foto: carolinekejbert.se

När känner du att Joacim inte förstår dig? 

– När jag är hungrig! Helt klart. Jag har mått extremt bra under graviditeten, men har haft ett par enstaka tillfällen då illamåendet sköljt över mig, och det är när hungern slår in. Så jag ser till att ha mellanmål med mig i väskan och bilen – alltid!

Hur ska du föda?

– Vaginalt, och det ska bli en så spännande upplevelse! Har fått höra många förlossningshistorier och alla är verkligen unika, så det ska bli häftigt att uppleva sin egen.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut? 

– Så många saker! Jag vill äta chark och ost, gå långa vinterpromenader på landet, kunna röra mig utan mage och såklart bara mysa med den lille och Joacim i vintermörkret. Jag längtar helt enkelt efter det livet, att jag och Jocke kommer ha vår egna lilla familj – det känns så overkligt.