Carola Wetterholm: "Det ska bli kul med en liten kille till"

Gravida Carola Wetterholm: ”Jag tänker inte på att jag har många barn”

Åttabarnsmamman och mama-bloggaren Carola Wetterholm, känd från tv-serien "Familjen Annorlunda", blir i sommar niobarnsmamma. "Hela familjen ser fram emot bebisen", säger Carola till mama.

Hej Carola! Hur mår du?

– Jag mår bra! Jag har mått väldigt bra den här gången faktiskt. Jag mådde lite illa i början, men det var inte så farligt. Och så är jag lite trött, men det kanske är den vanliga vårtröttheten som man känner.

Har du några särskilda gravidcravings?

– Nej, det har jag faktiskt aldrig haft.

Hur känns det att vänta sitt nionde barn?

– Det är ganska häftigt när man tänker på det. Jag tänker ju inte på att jag har många barn själv. Men när jag ser dem allihopa på bild samtidigt så brukar det slå mig.

Hur reagerade barnen på beskedet att de ska få ett till syskon?

– De blev jätteglada. Man kan ju tro att i alla fall den äldsta skulle ha suckat, men alla blev väldigt glada. I vår familj ser vi alla fram emot bebisen. De förstår att bebisar är krävande, men vet också att det är så väldigt givande.

Carola och hennes stora familj bor i ett 224 kvadrat stort hus i Uppsala. Familjen delar på sex sovrum.

– Trixie och Lovelia delar ett rum och Novalie och Corrinda delar också. Om vi skulle behöva fler rum så har vi en gillestuga som man skulle kunna dela av på olika sätt, men just nu känns det inte som att det behövs.

När Carola och Per var på ultraljud passade de på att fråga barnmorskan om hon kunde se barnets kön och med största sannolikhet är det en pojke Carola bär på.

– Vi har ju sex flickor och två pojkar i dag så det blir kul med en till kille. Det blir nog roligt för Jordan att få en lillebror.

Har ni några namnförslag till bebisen?

– Vi funderar alltid på namn, men vi har inga förslag ännu faktiskt.

Finns det några namn som går bort?

– Dubbelnamn. De kan vara fina, men det är inte vår grej. Sen gillar jag inte heller vanliga namn med konstiga stavningar. Men det är roligt med namn, de får gärna vara ovanliga.

Hur ser du på förlossningen?

– Som ett nödvändigt ont. Jag har haft snabba och komplikationsfria förlossningar på 1-2 timmar. Jag skulle vilja ha all smärtlindring som går att få, men jag har fått klara mig med lustgas eftersom man inte hunnit sätta någon epidural. Någon gång har jag fått en morfinspruta, men jag vet inte om den hjälpte något.

Vilken är bästa gravidprylen?

– Jag har en amningskudde som är skön att slänga upp benen på i soffan.

Vad önskar du dig mest just nu?

– Sol, vår och värme! Och så att barnen håller sig friska förstås, de har varit sjuka mycket i vinter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!