Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag.” Det berättade Carina Bergfeldt i en intervju med mama förra året. I ett nytt inlägg på Instagram ryter hon nu ifrån om folks åsikter om hennes moderskap.”Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag.” Det berättade Carina Bergfeldt i en intervju med mama förra året. I ett nytt inlägg på Instagram ryter hon nu ifrån om folks åsikter om hennes moderskap.”Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag.” Det berättade Carina Bergfeldt i en intervju med mama förra året. I ett nytt inlägg på Instagram ryter hon nu ifrån om folks åsikter om hennes moderskap.
1 AV 2
Se hela vinnarintervjun med Carina Bergfeldt
2 AV 2
”Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag.” Det berättade Carina Bergfeldt i en intervju med mama förra året. I ett nytt inlägg på Instagram ryter hon nu ifrån om folks åsikter om hennes moderskap.
Foto: HANNAH HEDIN / HANNAH HEDIN/BMB

Carina Bergfeldt ryter ifrån efter mamma-kritiken: ”En del har åsikter”

Carina Bergfeldt har tröttnat på att folk frågor hur hon kan åka och jobba när hon har barn.

I ett inlägg på Instagram ryter hon ifrån.

– En del har åsikter över att jag lämnar Hamilton och jag fortsätter envetet hävda att en man aldrig fått samma kommentarer, svarar hon på kritiken.

Programledaren och journalisten Carina Bergfeldt, 42, är gift med danske journalisten Jesper Zølck, 43. Tillsammans har de sonen Hamilton, 2. När hon valde att berätta att hon skulle resa i väg på inspelning och kommer vara borta i 24 dagar var det många som hade åsikter. ”För lång tid att vara borta. Ta vara på de underbara barnåren”, ”Hur klarar du det?”, och ”Jobbet är aldrig värt såna uppoffringar” var några av följarnas pekpinnar på Instagram och Facebook.

Bergfeldt, som arbetat i många år som utrikesreporter och sedan klivit rakt in i svenska folkets hjärtan med egna talkshowen, är van vid kritik för att hon inte alltid är hemma med sonen.

– Jag tycker att jag blir en bättre mamma, just för att jag har det jobb jag har och lever det liv jag gör, berättade hon i en intervju med mama förra året.

Att få älska sitt barn och älska sitt jobb borde vara en självklarhet, menade hon och sa att även om 96 procent av hennes följare på Instagram ger kärlek, så finns det alltid konservativa röster. Vissa menar att hon inte borde lämna bort sitt barn, medan andra kritiserar hennes resande. 

I nya inlägget undrar nu Bergfeldt varför män aldrig får samma kommentarer. Hon har barn tillsammans med Zølck, som är borta 35-40 procent av sonens liv på grund av familjer i två länder och jobb som korrespondent. Ändå har han aldrig någonsin fått höra det hon fått höra, förklarar hon. 

Uppenbart trött på att få så kallade ”goda råd” från okända personer, fortsätter hon: ”Han är till exempel borta nu, och jobbar med valet. Det går utmärkt.”

Bergfeldt: ”Ändå älska honom till månen”

Carina Bergfeldt skriver vidare hur hon precis ringt sonen Hamilton via video när hon vaknade. Han var jätteglad och han och hans mormor hade precis lagat plättar och köpt jordgubbar. Senare skulle till gå till 4H-gård tillsammans och klappa djuren. Hon avslutar med orden:

”Jag är så tacksam att han har världens finaste mormor, och sedan sin älskade pappa, och sedan sin underbara morbror och moster och sedan sin pappa igen, som kommer att vara med honom den här tiden. Samtidigt tänker jag att både Jesper och jag visar honom att föräldrar kan ha saker som de tycker är viktiga och som de vill göra, även om det innebär att åka ifrån honom ett tag, och ändå älska honom till månen och tillbaka. Vi får se. Har jag fel så har han i alla fall ett terapikonto där jag redan satt undan pengar som ska täcka typ 20 besök där han kan prata om sin svåra barndom. Har jag rätt får han göra något annat för pengarna.”

CARINA BERGFELDT

Ålder: 42.

Bor: Stockholm.

Familj: Maken Jesper Zølck, 43 och sonen Hamilton, 2

Gör: Journalist, författare och utrikeskorrespondent samt värld för talkshowen ”Carina Bergfeldt” på SVT.

Instagram: @cbergfeldt.

https://www.instagram.com/p/CiXM-8kgsCB/

LÄS OCKSÅ: Årets utmanarmama Carina Bergfeldt: ”Att vara en bra mamma är att fortsätta vara jag”

LÄS OCKSÅ: Familjen seglar jorden runt: ”Barnen är det minsta problemet”