Carin da Silva läxar upp eventuella hänsynslösa lyssnare i sin podd tillsammans med Vivi Wallin. Foto: Privat

Carin da Silva om okänsliga frågorna: ”Tänk ett steg till”

När Carin da Silvas förstfödda var ett år började folk undra om det inte var dags för ett syskon. I sin podcast tillsammans med Vivi Wallin tar hon bladet från munnen: ”Jag tycker det är sån konstig fråga”.

Carin da Silva och Vivi Wallin pratar om ofrivillig barnlöshet i podden ”Våra sanningar med Vivi & Carin” när Carin ger sin syn på omgivningens ibland okänsliga kommentarer. Hennes första son föddes 2013 och inte långt efter det kom frågorna:

– När Theo var ett började folk fråga mig om vi ville ha ett till syskon, berättar hon i podden och fortsätter:

– Vi kanske inte vill ha fler barn, vi kanske inte kan få fler barn, vi kanske försöker... Jag kanske är gravid just nu, men inte vill säga det. Vi kanske har haft 17 missfall. 

Carin da Silva om frågorna om fler barn

Dialogen uppkommer efter att Vivi läst upp en lyssnarberättelse, där en man bemötte barnfrågan av en kollega med att säga precis som det var: ”Vi är ofrivilligt barnlösa”.

– Raka frågor kräver raka svar ibland, säger Carin da Silva men både hon och Vivi Wallin poängterar att man som ofrivilligt barnlös kanske inte har kraften, eller viljan, att säga ifrån i stundens hetta. 

– Någon annan som är ofrivilligt barnlös skulle aldrig ställa den frågan till en annan för då vet man ju hur det känns. Bara en sån grej: tänk ett steg till innan du ställer sådana frågor. Det som är en självklarhet för dig kanske inte är en självklarhet för nån annan, säger Carin.

Bloggade länge för mama

Hon har tidigare bloggat för mama och skrev då ett inlägg om hur hon som höggravid fick en fräck kommentar om sin mage:

”Stötte på en granne i trapphuset nu när jag och Niklas skulle ta kvällspromenaden med Leia.

– Men Gud!! Kan man bli tjockare än vad du är nu?? Jag kan inte minnas att jag var så tjock när jag väntade mina tvillingar!!!

Väldigt kul att höra när man känner sig så graciös och smidig som jag gör just nu. Jag blev helt paff och sa ingenting. Men när vi kom utanför porten tog gravidhormonerna över och jag började gråta….

Carin da Silva och maken Niklas har förutom Theo även sonen Max

Aktuellt just nu