Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Handkräm för hela familjen? Vi listar riktigt bra krämer för torra tassar.Handkräm för hela familjen? Vi listar riktigt bra krämer för torra tassar.Handkräm för hela familjen? Vi listar riktigt bra krämer för torra tassar.
Handkräm för hela familjen? Vi listar riktigt bra krämer för torra tassar.

Torra händer? Bästa handkrämerna för mamma och mini

Lider du och dina barn också av torra händer dessa dagar? Här är de bästa handkrämerna för både mamma och mini!

I dagar som dessa, när vi tvättar och spritar händer oftare än någonsin, kan händerna lätt kännas torra. Och detsamma gäller såklart kidsens tassar. Här är mama-redaktionens favorithandkrämer, där vissa passar både dig och barnen, medan andra lämpar sig bäst för egen vardagslyx. 

1. Crème Jeunesse des Mains, Clarins

En mjuk, väldoftande kräm som absorberas snabbt av huden och ger ett långvarigt, återfuktat resultat. Krämen är också mjukgörande för nagelbanden och ska stärka naglarna genom regelbunden användning. En favorit!
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Handkräm från Clarins för torra händer och naglar.Handkräm från Clarins för torra händer och naglar.Handkräm från Clarins för torra händer och naglar.
Handkräm från Clarins för torra händer och naglar. Foto: Clarins

2. Cicalfate hand cream, Avène

När tassarna nått botten och gått från fnas till sprickor och eksem rider den här krämen in på en vit häst! Handkrämen är både reparerande och barriärskyddande. För den med normal till torr hud är den på tok för fet, eftersom det tar en stund för krämen att sjunka in ordentligt. För de riktigt torra händerna är krämen däremot en räddare i nöden. Den är heller inte alls tokig som nattmask för tassarna – oavsett händernas tillstånd.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Kräm med krut!&Kräm med krut!&Kräm med krut!&
Kräm med krut!& Foto: Pressbild

3. Fjäderholmarna Hand Cream, &Other stories

En härlig cocktail av mysiga ingredienser som varsamt omfamnar händerna. Bomullsfrö- och rapsolja återfuktar på djupet. Den mjuka, sköna känslan hänger kvar länge efter applicering och dessutom är den väldoftande handkrämen väldigt dryg. Stilpoäng för läcker förpackning som gör sig extra snygg i skötväskan.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare)  

Foto: Pressbild

4. Shea hand cream, The Body shop

Ljuvligt doftande handkräm, som trots sin lätta konsistens återfuktar med bravur. Krämen absorberas ungefär lika snabbt som barnen har hunnit göra hemmet till ett bombnedslag (det vill säga, jättesnabbt). Lämpar sig bäst för normal till torr hud. Ett fyrfaldigt leve för plånboksvänligt pris – på en produkt som presterar i lyxklassen.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Pressbild

5. Specialist Hand Cream, Comfort zone 

Ett mumsigt balm som likt ett fluffigt duntäcke omfamnar händerna. Den lätta texturen på krämen lämnar ingen klistrig hinna och återfuktar magnifikt. Torra nagelband har reparerat sig redan efter en dag. Händerna håller sig mjuka även efter handtvätt. Priset må vara som två paket blöjor, men hållbarheten är desto längre och den perfekta prestationen gör priset okej.
Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Foto: Pressbild

 

6. Repair, Locobase 

Den här krämen är tillverkad för skadad eller mycket torr hud. Det är inte en specifik handkräm utan passar hela kroppen och ansiktet, men vi vet av erfarenhet att den både lugnar och reparerar torra händer. Också bra att använda som skyddande lager mot kyla i ansiktet. Parfymfri!  Mer info – köp här (länk till återförsäljare)  

För väldigt torra händer passar Locobase Repair.För väldigt torra händer passar Locobase Repair.För väldigt torra händer passar Locobase Repair.
För väldigt torra händer passar Locobase Repair. Foto: Pressbild

 

7. The Ritual Of Happy Buddha Hand Balm, Rituals

Den här handkrämen är kanske mer passande för oss vuxna, eftersom den innehåller en del parfym (och doftar ljuvligt av cederträ och apelsin). Lugnar och ger näring. Just apelsin sägs dessutom verka uppiggande och energigivande, och vem behöver inte lite extra energi dessa dagar? Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Rituals handkräm sägs höja ditt humör…Rituals handkräm sägs höja ditt humör…Rituals handkräm sägs höja ditt humör…
Rituals handkräm sägs höja ditt humör… Foto: Rituals

 

8. Cicaplast Baume B5, La Roche Posay 

Här är ett riktigt tjockt och fett balm, som passar även dig med känslig hud, och innehåller ingen parfym. Salvan verkar lugnande och skyddande för irriterad och torr hud. Funkar även fint på torra läppar! Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Balm från La Roche Posay, bra mot torra händer.Balm från La Roche Posay, bra mot torra händer.Balm från La Roche Posay, bra mot torra händer.
Balm från La Roche Posay, bra mot torra händer. Foto: La Roche Posay

 

9. Almond Delicious Hands, L’Occitane

Kräm berikad med mandelolja och mandelmjölk, som återfuktar och mjukgör. Doftar himmelskt! Dessutom snygg och lagom stor för att ha i handväskan. Mer vardagslyx för mama än akuthjälp för barnhänder. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Mandel och sheasmör i handkrämen från L’Occitane.Mandel och sheasmör i handkrämen från L’Occitane.Mandel och sheasmör i handkrämen från L’Occitane.
Mandel och sheasmör i handkrämen från L’Occitane. Foto: Pressbild

 

10. Calendula weather protection cream, Weleda 

Den här krämen är en allround-kräm som är snäll och skyddande på torra barnhänder, eller ansikten. Krämen funkar också utmärkt som skydd mot kyla på vintern. Den innehåller ringblomma, kamomill, bivax och mandelolja – och inget vatten. Det här är en riktigt fet och välgörande kräm, som rår på även de torraste tassarna. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Foto: Pressbild

 

11. Hemp Hand Protector, The Body Shop

 Shops handkräm Hemp. Det här är en av varumärkets absoluta bästsäljare och är speciellt framtagen för torra händer. Den ”magiska” ingrediensen är den kallpressade hampafröoljan som skyddar och vårdar. Handkrämen innehåller parfym, men flera som är känsliga för parfym vittnar om att deras händer klarar denna. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Handkrämen Hemp från The Body Shop för torra händer.Handkrämen Hemp från The Body Shop för torra händer.Handkrämen Hemp från The Body Shop för torra händer.
Handkrämen Hemp från The Body Shop för torra händer. Foto: The Body Shop

12. Repair Sensitive Hand, Cetaphil 

Den här handkrämen är speciellt framtagen för dig som ofta kommer i kontakt med vatten (hallå, hörde vi diskbergen?) men även andra uttorkande ämnen som kemikalier eller lösningsmedel. Den passar känslig hud och är en billig trotjänare för hela familjens händer. Mer info – köp här (länk till återförsäljare) 

Handkräm från Cetaphil för dig som ofta kommer i kontakt med vatten.Handkräm från Cetaphil för dig som ofta kommer i kontakt med vatten.Handkräm från Cetaphil för dig som ofta kommer i kontakt med vatten.
Handkräm från Cetaphil för dig som ofta kommer i kontakt med vatten. Foto: Cetaphil

13. Gypsy Water, Byredo

Det här är ingen handkräm du vill ösa ut på torra barnhänder. Nej, det här är en lyxig handkräm bara för dig och för dagar som behöver det där lilla extra. Det svenska parfymhuset Byredo är världskända för sina kvalitativa produkter och ljuvliga dofter. Just doften Gypsy water ska föra dina tankar till skog, jord, lägereld och en fri och färgstark livsstil. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

Handkrämen Gypsy water från Byredo är en lyxig favorit. Foto: Pressbild