Foto: Jacob Dahlström Foto: Jacob Dahlström

Blondinbella: ”Jag är tillåtande som chef och bidrar till att sänka kraven”

Blondinbella är utsedd till en av Sveriges 33 mäktigaste mamas. För mama berättar hon om sitt chefskap och hur det är att kombinera det med två blöjbarn. Läs om alla våra mäktiga mammor i senaste numret!

Det är bråda dagar för Isabella Löwengrip, 25, med andan i halsen på väg att äta lunch när det redan börjar närma sig eftermiddagsfikat. Humöret och artigheten är det däremot inget fel på. Hon lever enligt ”respekt för alla”-principen, och det är även precis så hon tänker driva sitt företag i skönhetsbranschen, förklarar hon entusiastiskt.

– Jag är tillåtande och framför allt tror jag att jag bidrar till att sänka kraven på jobbet, säger Isabella.

– Ibland kommer jag in försenad, ofta med kräks på tröjan, eftersom Sally var en kräksbebis. Men det är ingen fara – det ÄR så här! Då får andra göra så också. Även om de inte har barn, så har de sitt som hänt i deras liv, så ibland kommer de till jobbet och så får man gråta en skvätt. Jag är allergisk mot det här att alla ska gå i stillettklackar och äta små nyttiga lunchlådor, ska man jobba tillsammans åtta timmar om dagen så går det inte.

Strama tyglar behövs alltså inte för framgång?

– Självklart tänker jag att vårt företag måste prestera och gå bra och det får vi om vi har anställda som trivs, det är den känslan vi vill ha. Jag tror människor är ganska less på de här personerna som styr med hela handen, går hem sist och kommer först. Den här prestigen i att slita ut sig försvinner mer och mer. Jag vill piska på den utvecklingen.

Du som dessutom har två blöjbarn, det är en sak att ha ett barn och jobba samtidigt, men två …

– Första gången, med Gillis, var det väldigt svettigt måste jag säga. Det var mycket tårar, jag tog med honom på möten och han bajsade ned sig, jag glömde våtservetter, jag upplevde den tiden som ganska tuff. Jag vågade inte stå på mig heller om det inte funkade, utan kämpade på.

– Med andra barnet är jag lite coolare som förälder. I dag utsätter jag mig inte heller för sådana situationer. Är det jobbmöte ber jag våra kunder komma till vårt kontor i stället, där kan Sally krypa på golvet. I morgon sticker jag i väg på fjärde resan med henne. Fem timmars flyg och jag är inte nervös, jag har varit med om alla situationer och det blir inte värre än så.

Din självkänsla har växt med barnen.

– Ja, verkligen. Nu hämtar jag på förskolan och sticker till Ica maxi och storhandlar med två barn –  jag klarar allt. Klart, vissa dagar skiter det sig fullständigt, men annars är det en häftig känsla, att det här grejar jag.

Att bli mamma var också ett politiskt uppvaknande, du bytte ett långt engagemang hos Moderaterna (på grund av deras inställning i flyktingfrågan) till att sympatisera med Centerpartiet?

– När jag började min karriär som tonåring och bloggade så var världen för mig väldigt svart och vit. Det var som ”antingen är du med mig eller inte med mig”. Så var jag som chef också, vilket innebar att jag var en jättedålig chef. När man blir förälder och också när man blir vuxen, så får man en mer ödmjuk syn på livet. Spelar ingen roll hur duktig man är, man kan ändå få ett skrikbarn som skriker fyra timmar på planet till Teneriffa. Man förstår hur alla kämpar varje dag.

Text: Anna Björkman, Nina Hampusson

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där

Läs mer: Bästa tipsen för bilresan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!