Bloggarna Kitty och Manne gör podd om alkohol: “Manne pratar ALLTID sex”

Tillsammans med IOGT-NTO ska mamas bloggare Kitty Jutbring och Manne Forssberg lyfta frågan om alkoholnormen i nya podden "Askalas". "På sistone har jag blivit allt mer intresserad och fascinerad av den ständiga förväntan på att man ska dricka alkohol", säger Manne Forssberg.

mamas bloggare Kitty Jutbring och Manne Forssberg kom själva med förslaget om att starta podden "Askalas", som handlar om alkoholnormen.

– Är du tråkig om du gör något utanför det förväntade? Vi vrider och vänder på alkoholnormer på jobbet, i hemmet med barn, kring högtider, när vi raggar, på fest, i media etcetera, berättar Kitty Jutbring för mama.

Kitty och Manne gör podd ihop. Foto: Anna Ledin Wirén Foto: Anna Ledin Wirén

Vad har ni själva för relation till alkohol?

– Jag har druckit helt vansinnigt mycket men slutade helt för åtta år sedan. På sistone har jag blivit allt mer intresserad och fascinerad av den ständiga förväntan på att man ska dricka alkohol, berättar Manne.

– Jag drack inte förrän jag var 19, men sedan var det mer eller mindre mycket för mycket drickande i ungefär 15 år. Nu känns det som att jag aldrig mer kommer dricka. Jag har sett alldeles för mycket skit på alldeles för nära håll, förklarar Kitty.

Barnen pajar alla planer

Andrine Winther, vice förbundsordförande för IOGT-NTO, blev väldigt glad när Kitty och Manne kom med poddförslaget.

– Vi ser ett stort behov av att uppmärksamma alkoholnormen på ett vardagsnära sätt och tycker att Kitty och Manne är de perfekta ambassadörerna för frågan, säger hon.

Både Kitty och Manne, som har två barn var och är inne i höstsjukdomarnas tid, vittnar om att det inte alltid var helt lätt att spela in programmet. Manne menar att han är är den strukturerade av de två.

– Men en väldigt ostrukturerad strukturerad person.

– Vi är båda rätt hopplösa små skuggor av det vi en gång var. Barnen mer eller mindre knäcker oss och pajar alla planer. Jämt, förklarar Kitty.

Vilket var ert favorittema?

– Mitt var när vi hade tema media. Jag fick Peter Svensson att "tala ut" om kissincidenten i "Big Brother" 2002. Detta är något jag inte vågat fråga honom om på nästan 15 år! berättar Kitty.

– Mitt var raggning, berättar Manne. Det är ju något som jag aldrig har gjort nykter eftersom jag har varit i förhållande sedan innan jag slutade dricka. Väldigt intressant att reda ut vad sociala medier har betytt för det nyktra raggandet.

"Att jobba med Kitty är en ynnest"

Programmet består av tio avsnitt, där varje avsnitt får besök av en eller flera gäster. I första avsnittet, som handlar om just raggning, gästar Emilie Roslund från Singelrådet och alkoholforskaren Sven Andreasson.

Berätta något roligt från inspelningen!

– Manne ska ALLTID prata sex. Jag tror inte det går ett enda tillfälle när vi ses som han inte förr eller senare säger "varm och kåt"!

Manne fyller i:

– Hela inspelningsperioden har varit ett enda mysigt och kreativt kaos av snoriga barn, snabbkaffe med hasselnötsmjölk och sjukt mycket mer eller mindre bra idéer. Att jobba med Kitty är alltid en ynnest. Det finns ingen i hela världen som har vackrare satsmelodi, skarpare frågor och bättre radioröst än hon.

Här kan du läsa mer och lyssna på Askalas.

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!