Benjamins marmorerade cheesecakebrownies.
Benjamins marmorerade cheesecakebrownies.

Benjamins marmorerade cheesecakebrownies

Pernilla Wahlgrens äldsta son Benjamin är mästerkocken bakom dessa godingar!

Cirka 10 portioner.

Du behöver:

Browniesmet:175 g smör2 ½ dl strösocker3 msk kakao2 ägg2 ½ dl vetemjöl

Cheesecakesmet:

 

2 ½ dl ricottaost

 

3 msk strösocker

 

1 tsk vaniljsocker

 

1 ägg

Gör så här:1. Smörj och bröa en liten långpanna. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ner socker och kakao. Vispa i äggen. Tillsätt till sist mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

2. Rör ihop ricotta, socker, vaniljsocker och ägg. Ringla cheesecakesmeten skedvis över browniesmeten i formen. Rör försiktigt med en gaffel så att de båda lagren blir lätt blandade. 

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast att röra vid. Låt den svalna i formen och skär den i tårtbitar, rektanglar eller kuber. Mums!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!