Bästa klapparna till barnen - ålder för ålder

Glöggmingel, luciakalas, födelsedagar och så lite julklappsbyte på det. Hjälp – vad ska alla ungar få? mama listar schysta paketen, ålder för ålder.

0–1 årAllt som prasslar, blinkar och låter (bara inte för högt så att det skadar trumhinnorna) är oerhört poppis hos spädbarnen! En okrossbar spegel, klossar, en overall eller – om hen själv får välja – ett babygym, går (lovar vi nästan) bergsäkert hem.2 årYou put these two legs on me for a reason, ha?! Tvååringar yr fram på sina (som nyfunna) ben, så allt som går att putta framför sig (gåvagnen) eller dra i (ett kopplat trädjur på hjul) är en hit. Testa annars leksaksdeg (brukar bli poppis hos hela syskonskaran), en miniryggsäck eller ett leksakskök (för den som slår på stort) – kul paket till en tvååring! Kan vara smart att tänka på eventuella syskonbråk och ge lillen samma slags, eller en mindre kopia av storasyskonets present.

3–4 årTre- och fyraåringar kör lite snabbare fram, så här duger inte en vagn – det ska vara racerbilar, allra helst en trehjuling med fart i. Lego, pussel och dockskåp är också toppenkul. I mjuka paket hittar de helst ett påslakanset med sin favoritsago- eller seriefigur.

5–7 år

 

Fem- till sjuåringar gillar att måla, experimentera och spela. Brädspel och tv-spel är poppis. Skolsaker som pennfodral och kritor kan vara nog så bra. Ska fem- till sjuåringen blir riktigt RIKTIGT glad är det nog en cykel som gäller …

 

8–10 år

 

Pyssel i gör-det-själv-anda är något åtta-, nio- och tioåringar sätter 

 

tänderna i med passion. Kreativiteten sprudlar för att tillverka egna smycken, gipsfigurer och studsbollar. I det mjuka paketet platsar en 

 

härligt gosig morgonrock!

 

11–12 år

 

Får tweenien själv välja blir det genast den astronomiskt dyra och senaste teknikprylen, som en helt egen Ipad eller smartphone. Men budgeten säger nej. Vi väljer i stället biobiljetter eller ett presentkort i någon cool klädbutik (kläder kan vara känsligt då de flesta tweenies redan har en utpräglad smak och stil). Prylmässigt, kör på en bok. Fantasy slukar de flesta inbetweeners.

Aktuellt just nu