Josefin Crafoord, Sigge Eklund och Eva Röse, några av vinnarna mama 2007. Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets mama 2007 – alla vinnare

Vem skimrade mest på mama- och papahimlen 2007? Vem var roligast, smartast, bäst på scen eller mesta fashion-morsan? mama-redaktionen har plöjt Sverige och plockat fram de i år mest gnistrande päronen (fast ingen är förstås en bättre mamma till dina barn än just DU). Nu drar vi upp ridån ... här är de, varsågoda!

Vackert uppträdande av prima ballerinan Marie Lindqvist, modevisning med några av våra glammiga omslagsmammor med barn - och så Fadde Darwich med dottern Vanessa. Häng med på mama-festen på Café Opera i Stockholm! Smockat med folk, glitter och glam - en hellyckad kväll!

2007 väljer mama och vinnarna att skänka 50 000 kronor till World Childhood Foundation genom att uppmärksamma färgerna på pärlorna i armbandet. Armbandet består av små plastpärlor uppträdda på en elastisk tråd. Varje pärla på armbandet har en egen färg som beskriver en artikel i FN:s barnkonvention.  Pengarna går till Childhoods projekt. 

Varje färg på pärlorna uppmärksammar en artikel i FN:s barnkonvention. childhood.se.

Modevisning och prima ballerina

För uppträdandet stod prima ballerinan Marie Lindqvist. Och den coola modevisningen gick följande mammor + en pappa: Charlotte Perrelli med sönerna Angelo och Alessio, Malin Berghagen med döttrarna Love och Linn, Jennifer Brown med Lily, Sofia Wistam med Texas och Lennox, Tess Merkel med Neo och Minya, Emma Hamberg med Ditte, Nåmi och Saga och Katerina Janouch med David, Daniel, Jacob och Ingrid , Hannah Graaf med Mio, samt pappa, Fadde Darwich med dottern Vanessa.

Konferencier var Hannah Rosander.

Jennifer Brown och lilla Lilly, på mama-fest. Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets artist 2007: Anna Sahlin

Du har valt att uppmärksamma den turkosa pärlan: "Varje barn har en inneboende rätt till livet". Varför valde du den?
– Frågan är vad ett liv är, det måste vara fyllt med vissa saker som kärlek, respekt, omtanke - allt måste finnas där för att det ska kunna kallas ett liv. Och ingen har ju rätt till kärlek ... men vi borde kanske ha det?

Anna Sahlin och Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets ny-mama 2007: Eva Röse

Du har valt att uppmärksamma den orange pärlan: "Barn har rätt till utbildning". Varför valde du den?
– Utbildning är det snabbast sättet att öka jämställdheten mellan kvinnor och män, och låter man barn gå i skolan kan det rycka upp en hel nation ur fattigdom och orättvisor. Utbildning är hoppet om att kunna påverka sin framtid.

”Utbildning är hoppet om att kunna påverka sin framtid” – Eva Röse Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets stilikon 2007: Josefin Crafoord

Du har valt att uppmärksamma en lila pärlan: "Barn ska ha rätt till yttrandefrihet".
– Det är en självklarhet att det är viktigt att lyssna på barn! Även om de är små så kan de tycka, tänka och ta beslut.

Josefin Crafoord och sonen Charlie. Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets business-mama 2007: Christina Tillman

Du har valt artikel att uppmärksamma den beige pärlan:  "Barn ska skyddas mot alla former av sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande": Varför?
– Det här drabbar otroligt många barn överallt och i alla samhällsklasser - men barn har svårt att tala om det. Just därför behöver vi lyfta fram problemet och ge röst åt dem.

Christina Tillman med sina barn har valt att uppmärksamma frågan om att alla barn ska skyddas mot alla former av sexuella övergrepp. Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets smart-mama 2007: Johanna Hofring

Du har valt att uppmärksamma den vita pärlan: "Barn ska skyddas mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld." Varför?
– Efter att jag blev mamma öppnades en ny dörr i mitt hjärta, känns det som. Jag önskar att alla barn fick känna sig så trygga och omhändertagna, så att de kan växa upp till bra vuxna, som kan skapa en bättre värld. Alltför många människor blir förstörda redan som barn, det märker man ju. De stänger av sina känslor och samveten.

”En ny dörr öppnades i mitt hjärta när jag blev mamma”, säger Johanna Hofring. Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets roligaste mamma 2007: Mia Skäringer

Du har valt att uppmärksamma den gula pärlan: "Barn har rätt till social trygghet." Varför?
– Jag har fått kämpa för min son Alfreds rättigheter. Han har adhd och Aspergers och det är svårt att trycka in honom i en given social mall och tro att det ska gå bra. Social trygghet är att känna sig omhändertagen på ett personligt plan. Det kan till exempel handla om att få en extra resursperson i skolan, så att barnet vågar vara med på en rast utan att bli mobbad för att han eller hon inte fungerar som flocken.

Mia Skäringer har kämpat för sonen Alfreds rättigheter. Foto: LINDA ALFVEGREN

Årets papa 2007, Sigge Eklund

Du har valt att uppmärksamma den rosa pärlan: "Bortförande och försäljning av eller handel med barn för varje ändamål och varje form ska förhindras": Varför?
– Om man är förälder eller empatisk i största allmänhet så kan man omöjligt vara hundra procent harmonisk när man vet att barn runtom i världen förnedras och lider.

LÄS MER: Sigge Eklund: Jag har så mycket ångest just nu 

Sigge Eklund med sönerna Viggo och Truls. Foto: LINDA ALFVEGREN

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!