Foto: Privata

Rösta på Årets inspiratörsmama 2019 – här är de nominerade!

De är alla mammor som driver viktiga frågor och inspirerar oss till att bli bättre mammor och medmänniskor. mamas jury har nominerat sex mamas som inspirerat oss lite extra under året – du avgör vem som blir den slutgiltiga vinnaren av priset Årets Inspiratörsmama 2019.

Rösta på din favorit fram till den 10 november. 

TA MIG DIREKT TILL OMRÖSTNINGEN. (Genom att klicka på länken skickas du vidare till röstningssidan som publiceras av vår systersajt Vi föräldrar).

Nominerad 1: Cancerfightern Alexia Kafkaletos

Foto: Privat

Motivering: Alexia Kafkaletos, mamma till Naomi, 7, och Corinne, 4, är influencern som tvingats uppleva många mammors värsta mardröm – för två år sedan drabbades nämligen Corinne av leukemi. Men som den envisa fightern Alexia är har hon outtröttligt fortsatt inspirera sina följare på Instagram och peppa familjer som går igenom samma sak. Tack vare att hon delat sin vardag så öppet får hon fler att vilja engagera sig och stötta forskningen för barncancer.

Nominerad 2: Fotokonstnären Angelica Svanström

Foto: Privat

MotiveringAngelica Svanström, mamma till Lova, 1, är fotograf och mama-bloggare med en helt magisk bildvärld. Hennes vackra och konstnärliga flöde visar ögonblick av hud mot hud, nära stunder och drömmiga detaljer – och vi påminns direkt om alla de finaste sidorna av att vara förälder.

Nominerad 3: Funkismamman Angelica Lundin

Foto: Privat

Motivering: Angelica Lundin är mamma till Penny, snart 5, som föddes med en skelettavvikelse och därför tvingades amputera sitt vänstra ben. Sedan sin ettårsdag har Penny haft en benprotes och genom att visa upp familjens vardag och positiva livssyn på Instagram vill Angelica förmedla att funktionsvariationer inte behöver vara ett hinder. Hon är mamman som tar kampen för det som är annorlunda och som dagligen påminner oss om att olikheter inte är något konstigt

Nominerad 4: Kroppspepparen Fia Anderberg

Motivering: I en värld där bilden av kvinnokroppen är extremt likriktad finns det befriande motvikter. Fia Anderberg, mamma till Ingrid, 6 månader, strålar rakt genom skärmen och hyllar kvinnokroppen i allmänhet och mammakroppen i synnerhet – och inspirerar tusentals kvinnor att vara lite snällare mot sig själva.

Nominerad 5: Fackkämpen Elin Näslund

Foto: Privat

MotiveringElin Näslund, mamma till Freja, 5, och Alve, 7 månader, är fackkämpen och småbarnsmamman som träffade kärleken i TV-programmet Ensam mamma söker. Som första kvinnliga ordförande för IF Metall Malmfälten är hon en stark feministisk kraft i den mansdominerade industrin. Elin Näslunds fackliga engagemang för jämställdhet gör skillnad på riktigt – för oss just nu och för våra barn i framtiden.

Nominerad 6: Kunskapsveteranen Asabea Britton

Foto: Privat

MotiveringAsabea Britton, mamma till Lalo Kofi, 1, är barnmorskan som dedikerat sitt Instagramflöde till att sprida kunskap om kvinno- och mammakroppen. Ärligt, varmt och utan omskrivningar berättar Asabea allt om bristningar, kejsarsnitt, abort och förlossningar. Hon brinner för kvinnors rätt till kunskap om sina kroppar!

Klicka HÄR för att komma direkt till röstningssidan! (Du skickas vidare till röstningssidan som publiceras av vår systersajt Vi föräldrar.)

Stort tack till våra sponsorer:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!