Annika Leone: "Vill inte klädkedjorna sälja kläder till alla?"

Varför måste vi kalla större modeller för plus size - vi kallar ju inte magra modeller för mini size? mamas bloggare och krönikör Annika Leone efterlyser större variation bland modellkroppar. För ser ser ju verkligheten ut.

Sommar, sol och bad – äntligen! Eller? Att leta efter en ny bikini på olika shoppingsajter är ungefär som att be om kroppskomplex. Jag ser inte mig själv som smal eller tjock. Jag ser mig bara som jag, en person som har fått ett barn, nu med självklart mer hull på höfterna efter att ha klämt ut en liten människa. Inga konstigheter. Jag väljer att kalla mig vanlig – en kroppstyp bland andra kroppstyper – som dem jag ser i matbutiken, på gatan, på pizzerian, på gymmet, ja, överallt.

Jag försöker att tänka mig in i några av de bikinis som finns på en av våra största kedjors shoppingsajt. Modellen är supersmal och jag kan inte på något sätt identifiera mig med henne. Och efter förra årets beställning från kedjan så vet jag att jag inte ens kan få på mig storlek Large. Nu klickar jag mig in på deras avdelning med ”generösa” storlekar. Jag känner att jag äcklas över att modellerna här får stämpeln: annorlunda storlek.

I senast numret av amerikanska magasinet People pryder modellen Tess Holliday

Men om inte den underviktiga modellen benämns som mini-size, varför är hon då plus-size?

Kan man inte bara få en spridning av modellkroppar? Små stora, långa, korta, muskulösa, smala, mulliga, tjocka – så som vi ser ut egentligen. Utan stämpel. Vill de inte sälja kläder till alla?

Och storleken Medium säger mig ingenting. För vad är det för modetomte som bestämmer vad som är storlek M? Vem säger vad som är en normal storlek? Nej, fuck it – jag ser fram badsäsongen. Oklart vad jag kommer att ha på mig, men jag kommer definitivt att äta glass i solen och jobba på storlek M = Min.

 

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!