Ammande militärmammor gör succé på nätet – här är bilden alla älskar

Fotografen Tara Ruby samlade tio ammande militärer och tog en gruppbild, för att fira ett nytt amningsrum på det militära högkvarteret Fort Bliss. Nu sprids bilden som en löpeld på nätet.

Bilden på de tio kvinnliga militärerna som ammar sina barn är tagen på Fort Bliss, USA:s näst största militärhögkvarter. Idén kom från fotografen Tara Ruby.

"Jag var aktiv som militär för länge sedan, när stödet till ammande mammor varken var ett alternativ eller något man tog hänsyn till. Vi har kommit långt sedan dess. Att man ammar gör en inte till en sämre soldat, jag tror att det gör en bättre. Att jonglera alla uppgifter och förväntningar man har som soldat, samtidigt som man ska ta hand om sig själv på bästa sätt, det gör de här kvinnorna ännu starkare", skriver Tara Ruby i ett inlägg på Facebook.

Hittills har bilden, som först togs bort av Facebook, delats över 17 000 gånger, och gillats av bland andra Hillary Clinton.

"I dag tror jag att vi skrev historia. Så långt jag vet har ett gruppfoto för att visa stöd för militärer som samtidigt tar hand om sina bebisar, aldrig tagits förut", skriver Tara.

Här är facebookinlägget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!