Aldrig mer svettluktande sneakers (de flesta föräldrar har det enda som behövs hemma!)

Glöm svettlukt i dina sneakers och ballerinaskor från och med nu. Vi har bästa knepet och chansen är stor att du redan har tillgång till det!

Jag älskar sneakers och ballerinaskor och har verkligen slitit (läs svettats) ut så många par de senaste åren. För visst är det oftast anledningen till att just sneakers och ballerinaskorna kastas? De är ofräscha snarare än söndriga.

Det finns många anledningar att älska ballerinaskor. Visst, de är inte särskilt ergonomiska, men skönare än klackar och passar lika bra till jeans som till kjolar, shorts och klänningar.

Men – ballerinaskor kommer som sagt med ett stort minus. De kan lukta fruktansvärt illa efter ett par veckors användande och jag (som inte pallar med strumpor eller steps i ballerinaskor) har flera gånger fått ursäkta mig med ett snabbt toabesök så fort jag kommit hem till någon för att ovärdigt skölja mina fötter i handfatet innan jag vågat vistas i samma rum.

Men så upptäckte jag ett knep som verkligen fungerar. Babypuder. Och det inte bara funkar, det funkar OS-bra. Varför? Jo, babypuder suger nämligen upp fetter och svett från skorna och döljer alltså inte bara lukten tillfälligt (som ett parfymsprut kan göra) utan tar bort den.

Såhär får du får du bort svettlukt från dina skor:

Pudra lite babypuder direkt ner i dina ballerinaskor, sneakers loafers eller jogginskor och se till att luta skon lite så att du får in lite puder även vid tårna, låt skorna torka och borsta eventuellt puder som kommit på skon och inte i. Voila, du behöver aldrig mer vara rädd för att ta av dig skorna offentligt!

MISSA INTE: Unna dig en träningshelg på Vann spa hotell

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!