Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Privat/Mika Ågren(@mikawilhelminafotografi)

8 kvinnor hyllar sin mammakropp: "Herregud vad mäktiga vi är"

Hur cool är inte mammakroppen som fixar att baka, bära och föda barn? Möt 8 inspirerande mammor som hyllar sina kroppar: ”Herregud vad mäktiga vi och våra kroppar är”, säger mamas bloggare Julia Wiberg.

Hur har din syn på kroppen förändrats sedan du blev mamma?

Ellen Bergström: ”Jag är inte alls lika brydd om hur jag ser ut längre, för jag har en anledning. Ganska tragiskt egentligen, att man som kvinna ska vara tvungen att föda barn för att på något sätt känna att det är okej att ha skavanker. Sen är ju skavanker en relativ fråga, skavanker för mig är kanske inte skavanker för någon annan”.Ellen Bergström: ”Jag är inte alls lika brydd om hur jag ser ut längre, för jag har en anledning. Ganska tragiskt egentligen, att man som kvinna ska vara tvungen att föda barn för att på något sätt känna att det är okej att ha skavanker. Sen är ju skavanker en relativ fråga, skavanker för mig är kanske inte skavanker för någon annan”.Ellen Bergström: ”Jag är inte alls lika brydd om hur jag ser ut längre, för jag har en anledning. Ganska tragiskt egentligen, att man som kvinna ska vara tvungen att föda barn för att på något sätt känna att det är okej att ha skavanker. Sen är ju skavanker en relativ fråga, skavanker för mig är kanske inte skavanker för någon annan”.
Fia Anderberg: ”Jag tycker att jag har fått mer förståelse för de förändringar kroppen genomgår i livet. Att sätta kravet på vår kropp att den alltid ska se likadan ut när vi själva ständigt förändras, både kroppsligt fysiskt men också psykiskt, är liksom helt orimligt enligt mig”.Fia Anderberg: ”Jag tycker att jag har fått mer förståelse för de förändringar kroppen genomgår i livet. Att sätta kravet på vår kropp att den alltid ska se likadan ut när vi själva ständigt förändras, både kroppsligt fysiskt men också psykiskt, är liksom helt orimligt enligt mig”.Fia Anderberg: ”Jag tycker att jag har fått mer förståelse för de förändringar kroppen genomgår i livet. Att sätta kravet på vår kropp att den alltid ska se likadan ut när vi själva ständigt förändras, både kroppsligt fysiskt men också psykiskt, är liksom helt orimligt enligt mig”.
Foki Soirak: ”Långt innan jag blev gravid var jag inställd på att min kropp kommer att vara annorlunda efter graviditeten, att jag kommer att få en ny super-mammakropp! Jag trodde inte att min kropp skulle överleva efter min senaste graviditet, men den är helt intakt och jag känner mig starkare än någonsin”.Foki Soirak: ”Långt innan jag blev gravid var jag inställd på att min kropp kommer att vara annorlunda efter graviditeten, att jag kommer att få en ny super-mammakropp! Jag trodde inte att min kropp skulle överleva efter min senaste graviditet, men den är helt intakt och jag känner mig starkare än någonsin”.Foki Soirak: ”Långt innan jag blev gravid var jag inställd på att min kropp kommer att vara annorlunda efter graviditeten, att jag kommer att få en ny super-mammakropp! Jag trodde inte att min kropp skulle överleva efter min senaste graviditet, men den är helt intakt och jag känner mig starkare än någonsin”.
Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Det är svårt att föreställa sig kroppens transformation innan man ställs inför det faktum att den kan baka, bära och föda ett barn. Jag säger bara wow vilket privilegium att jag har fått uppleva detta tre gånger. Jag är mer imponerad av min kropp efter graviditet och förlossning än vad jag var innan”.Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Det är svårt att föreställa sig kroppens transformation innan man ställs inför det faktum att den kan baka, bära och föda ett barn. Jag säger bara wow vilket privilegium att jag har fått uppleva detta tre gånger. Jag är mer imponerad av min kropp efter graviditet och förlossning än vad jag var innan”.Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Det är svårt att föreställa sig kroppens transformation innan man ställs inför det faktum att den kan baka, bära och föda ett barn. Jag säger bara wow vilket privilegium att jag har fått uppleva detta tre gånger. Jag är mer imponerad av min kropp efter graviditet och förlossning än vad jag var innan”.
Elisabeth ”Elly” Changa: ”Efter två barn insåg jag att magen var mjukare och hade en massa bristningar. Då insåg jag att jag behövde lära känna min nya kropp. Jag tänkte vad fan, jag har ju alltid älskat min kropp och det gör jag nu med! Min kropp är stark, har burit barn, gått igenom foglossning, kan dansa, kan balansera, kan inspirera... Ja, helt enkelt vara vacker”.Elisabeth ”Elly” Changa: ”Efter två barn insåg jag att magen var mjukare och hade en massa bristningar. Då insåg jag att jag behövde lära känna min nya kropp. Jag tänkte vad fan, jag har ju alltid älskat min kropp och det gör jag nu med! Min kropp är stark, har burit barn, gått igenom foglossning, kan dansa, kan balansera, kan inspirera... Ja, helt enkelt vara vacker”.Elisabeth ”Elly” Changa: ”Efter två barn insåg jag att magen var mjukare och hade en massa bristningar. Då insåg jag att jag behövde lära känna min nya kropp. Jag tänkte vad fan, jag har ju alltid älskat min kropp och det gör jag nu med! Min kropp är stark, har burit barn, gått igenom foglossning, kan dansa, kan balansera, kan inspirera... Ja, helt enkelt vara vacker”.
Julia Wiberg: ”Jag är stolt över den nu, det var jag inte förut. Stolt och extremt imponerad över vad den har skapat! Och mitt enda fokus på min kropp nu är att vara stark så att jag orkar lyfta, bära, böja, plocka och leka med mina barn så mycket som möjligt”.Julia Wiberg: ”Jag är stolt över den nu, det var jag inte förut. Stolt och extremt imponerad över vad den har skapat! Och mitt enda fokus på min kropp nu är att vara stark så att jag orkar lyfta, bära, böja, plocka och leka med mina barn så mycket som möjligt”.Julia Wiberg: ”Jag är stolt över den nu, det var jag inte förut. Stolt och extremt imponerad över vad den har skapat! Och mitt enda fokus på min kropp nu är att vara stark så att jag orkar lyfta, bära, böja, plocka och leka med mina barn så mycket som möjligt”.
Vivi Wallin: ”Jag vet inte om det har med åldern eller moderskapet att göra, men jag tycker att jag för varje år blir allt mer bekväm med mig själv. Det gäller allt från åsikter och utseende till kropp och mammaskap”.Vivi Wallin: ”Jag vet inte om det har med åldern eller moderskapet att göra, men jag tycker att jag för varje år blir allt mer bekväm med mig själv. Det gäller allt från åsikter och utseende till kropp och mammaskap”.Vivi Wallin: ”Jag vet inte om det har med åldern eller moderskapet att göra, men jag tycker att jag för varje år blir allt mer bekväm med mig själv. Det gäller allt från åsikter och utseende till kropp och mammaskap”.
Irena Pozar: ”Inte särskilt mycket, faktiskt. Jag tycker samma saker är jobbiga när det gäller kroppen nu som innan graviditeten. Jag kan önska att jag kände ”WOW min kropp, jag ska aldrig mer vara dum mot dig”, men det gör jag inte så här nio månader efter förlossningen”.Irena Pozar: ”Inte särskilt mycket, faktiskt. Jag tycker samma saker är jobbiga när det gäller kroppen nu som innan graviditeten. Jag kan önska att jag kände ”WOW min kropp, jag ska aldrig mer vara dum mot dig”, men det gör jag inte så här nio månader efter förlossningen”.Irena Pozar: ”Inte särskilt mycket, faktiskt. Jag tycker samma saker är jobbiga när det gäller kroppen nu som innan graviditeten. Jag kan önska att jag kände ”WOW min kropp, jag ska aldrig mer vara dum mot dig”, men det gör jag inte så här nio månader efter förlossningen”.
1 AV 8
Ellen Bergström: ”Jag är inte alls lika brydd om hur jag ser ut längre, för jag har en anledning. Ganska tragiskt egentligen, att man som kvinna ska vara tvungen att föda barn för att på något sätt känna att det är okej att ha skavanker. Sen är ju skavanker en relativ fråga, skavanker för mig är kanske inte skavanker för någon annan”.
Foto: Privat
2 AV 8
Fia Anderberg: ”Jag tycker att jag har fått mer förståelse för de förändringar kroppen genomgår i livet. Att sätta kravet på vår kropp att den alltid ska se likadan ut när vi själva ständigt förändras, både kroppsligt fysiskt men också psykiskt, är liksom helt orimligt enligt mig”.
Foto: Mika Ågren/@mikawilhelminafotografi
3 AV 8
Foki Soirak: ”Långt innan jag blev gravid var jag inställd på att min kropp kommer att vara annorlunda efter graviditeten, att jag kommer att få en ny super-mammakropp! Jag trodde inte att min kropp skulle överleva efter min senaste graviditet, men den är helt intakt och jag känner mig starkare än någonsin”.
Foto: Privat
4 AV 8
Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Det är svårt att föreställa sig kroppens transformation innan man ställs inför det faktum att den kan baka, bära och föda ett barn. Jag säger bara wow vilket privilegium att jag har fått uppleva detta tre gånger. Jag är mer imponerad av min kropp efter graviditet och förlossning än vad jag var innan”.
Foto: Jenny Brandt Grönberg
5 AV 8
Elisabeth ”Elly” Changa: ”Efter två barn insåg jag att magen var mjukare och hade en massa bristningar. Då insåg jag att jag behövde lära känna min nya kropp. Jag tänkte vad fan, jag har ju alltid älskat min kropp och det gör jag nu med! Min kropp är stark, har burit barn, gått igenom foglossning, kan dansa, kan balansera, kan inspirera... Ja, helt enkelt vara vacker”.
Foto: Privat
6 AV 8
Julia Wiberg: ”Jag är stolt över den nu, det var jag inte förut. Stolt och extremt imponerad över vad den har skapat! Och mitt enda fokus på min kropp nu är att vara stark så att jag orkar lyfta, bära, böja, plocka och leka med mina barn så mycket som möjligt”.
Foto: Privat
7 AV 8
Vivi Wallin: ”Jag vet inte om det har med åldern eller moderskapet att göra, men jag tycker att jag för varje år blir allt mer bekväm med mig själv. Det gäller allt från åsikter och utseende till kropp och mammaskap”.
Foto: privat
8 AV 8
Irena Pozar: ”Inte särskilt mycket, faktiskt. Jag tycker samma saker är jobbiga när det gäller kroppen nu som innan graviditeten. Jag kan önska att jag kände ”WOW min kropp, jag ska aldrig mer vara dum mot dig”, men det gör jag inte så här nio månader efter förlossningen”.
Foto: Privat

Vad uppskattar du mest med din kropp i dag?

Elisabeth ”Elly” Changa: ”Styrkan och mina nyanser av svart. Allt från bristningar till pigmentförändringar”.Elisabeth ”Elly” Changa: ”Styrkan och mina nyanser av svart. Allt från bristningar till pigmentförändringar”.Elisabeth ”Elly” Changa: ”Styrkan och mina nyanser av svart. Allt från bristningar till pigmentförändringar”.
Irena Pozar: ”Att den gav mig min fina Ted utan att gå sönder totalt. Det känns som ett mirakel, ärligt talat”.Irena Pozar: ”Att den gav mig min fina Ted utan att gå sönder totalt. Det känns som ett mirakel, ärligt talat”.Irena Pozar: ”Att den gav mig min fina Ted utan att gå sönder totalt. Det känns som ett mirakel, ärligt talat”.
Foki Soirak: ”Jag orkade knappt bära en matkasse innan jag fick barn. Nu efter två barn har jag fått jättemycket styrka! När det väl krisar, vet jag att jag kan bära båda mina barn i famnen över berg och dalar”.Foki Soirak: ”Jag orkade knappt bära en matkasse innan jag fick barn. Nu efter två barn har jag fått jättemycket styrka! När det väl krisar, vet jag att jag kan bära båda mina barn i famnen över berg och dalar”.Foki Soirak: ”Jag orkade knappt bära en matkasse innan jag fick barn. Nu efter två barn har jag fått jättemycket styrka! När det väl krisar, vet jag att jag kan bära båda mina barn i famnen över berg och dalar”.
Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Att den är stor och stark”.Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Att den är stor och stark”.Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Att den är stor och stark”.
Fia Anderberg: ”Jag uppskattar allt den gör och allt den orkar. Den har utsatts för mycket genom åren och den står fortfarande här som en bästa kompis. Det är något jag verkligen uppskattar!”Fia Anderberg: ”Jag uppskattar allt den gör och allt den orkar. Den har utsatts för mycket genom åren och den står fortfarande här som en bästa kompis. Det är något jag verkligen uppskattar!”Fia Anderberg: ”Jag uppskattar allt den gör och allt den orkar. Den har utsatts för mycket genom åren och den står fortfarande här som en bästa kompis. Det är något jag verkligen uppskattar!”
Julia Wiberg: ”Är så himla stolt över den att den lyckades skapa, bära och föda fram mina två fina, fina döttrar! Firar därför gärna min kropp med choklad och hembakat fika så ofta det bara går. För det är den verkligen värd!”Julia Wiberg: ”Är så himla stolt över den att den lyckades skapa, bära och föda fram mina två fina, fina döttrar! Firar därför gärna min kropp med choklad och hembakat fika så ofta det bara går. För det är den verkligen värd!”Julia Wiberg: ”Är så himla stolt över den att den lyckades skapa, bära och föda fram mina två fina, fina döttrar! Firar därför gärna min kropp med choklad och hembakat fika så ofta det bara går. För det är den verkligen värd!”
Vivi Wallin: ”Att jag orkar mycket. Jag springer en del och har starka ben. Jag tänker mer på vad jag faktiskt kan göra med den än hur den ser ut”.Vivi Wallin: ”Att jag orkar mycket. Jag springer en del och har starka ben. Jag tänker mer på vad jag faktiskt kan göra med den än hur den ser ut”.Vivi Wallin: ”Att jag orkar mycket. Jag springer en del och har starka ben. Jag tänker mer på vad jag faktiskt kan göra med den än hur den ser ut”.
Ellen Bergström: ”För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara. Jag har på något sätt avsexualiserat den, kan man säga så? Det låter ju inte bra kanske, men det är så himla skönt att inte hålla på och bry sig så mycket! Jag ska inte överdriva nu och säga att jag inte bryr mig alls, för det gör jag. Men det är absolut inte på samma sätt som förut”.Ellen Bergström: ”För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara. Jag har på något sätt avsexualiserat den, kan man säga så? Det låter ju inte bra kanske, men det är så himla skönt att inte hålla på och bry sig så mycket! Jag ska inte överdriva nu och säga att jag inte bryr mig alls, för det gör jag. Men det är absolut inte på samma sätt som förut”.Ellen Bergström: ”För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara. Jag har på något sätt avsexualiserat den, kan man säga så? Det låter ju inte bra kanske, men det är så himla skönt att inte hålla på och bry sig så mycket! Jag ska inte överdriva nu och säga att jag inte bryr mig alls, för det gör jag. Men det är absolut inte på samma sätt som förut”.
1 AV 8
Elisabeth ”Elly” Changa: ”Styrkan och mina nyanser av svart. Allt från bristningar till pigmentförändringar”.
Foto: Privat / Privat
2 AV 8
Irena Pozar: ”Att den gav mig min fina Ted utan att gå sönder totalt. Det känns som ett mirakel, ärligt talat”.
Foto: Privat
3 AV 8
Foki Soirak: ”Jag orkade knappt bära en matkasse innan jag fick barn. Nu efter två barn har jag fått jättemycket styrka! När det väl krisar, vet jag att jag kan bära båda mina barn i famnen över berg och dalar”.
Foto: Privat
4 AV 8
Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Att den är stor och stark”.
Foto: Jenny Brandt Grönberg
5 AV 8
Fia Anderberg: ”Jag uppskattar allt den gör och allt den orkar. Den har utsatts för mycket genom åren och den står fortfarande här som en bästa kompis. Det är något jag verkligen uppskattar!”
Foto: Mika Ågren /@mikawilhelminafotografi
6 AV 8
Julia Wiberg: ”Är så himla stolt över den att den lyckades skapa, bära och föda fram mina två fina, fina döttrar! Firar därför gärna min kropp med choklad och hembakat fika så ofta det bara går. För det är den verkligen värd!”
Foto: Privat
7 AV 8
Vivi Wallin: ”Att jag orkar mycket. Jag springer en del och har starka ben. Jag tänker mer på vad jag faktiskt kan göra med den än hur den ser ut”.
Foto: privat
8 AV 8
Ellen Bergström: ”För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara. Jag har på något sätt avsexualiserat den, kan man säga så? Det låter ju inte bra kanske, men det är så himla skönt att inte hålla på och bry sig så mycket! Jag ska inte överdriva nu och säga att jag inte bryr mig alls, för det gör jag. Men det är absolut inte på samma sätt som förut”.
Foto: Privat

Kroppen förändras när vi väntar och får barn. mama har pratat med åtta inspirerande mammor om deras tankar om kroppens transformation, förväntningar från samhället och deras bästa tips för att bli trygg i sin kropp. Läs alla intervjuer här nedan.

Julia Wiberg: ”Avfölj alla som får dig att dra in magen”

Foto: Privat

Två tunga graviditeter och två svåra förlossningar. mamas bloggare Julia Wiberg, 30, är imponerad över vad mammakroppen klarar av varje dag: ”Herregud vad mäktiga vi och våra kroppar är”.
Läs hela intervjun med Julia här.

Elisabeth ”Elly” Changa: ”Din kropp är ny för att du har fått barn och det är fantastiskt, eller hur?”

Foto: Privat

Tvåbarnsmamman Elly Changa, 35, pluggar digital designstrategi och har bland annat synts i en annonskampanj för Lindex: ”Efter två barn insåg jag att magen var mjukare och hade en massa bristningar. Då insåg jag att jag behövde lära känna min nya kropp, titta på den oftare och säga att jag tycker om den”.
Läs hela intervjun med Elly här.

Fia Anderberg: ”Se kroppen för vad den är och vad den faktiskt gör”

Foto: Mika Ågren /@mikawilhelminafotografi

Influencern Fia Anderberg, 31, har fått mer förståelse för sin kropp efter att hon blev mamma till Ingrid 2019: ”Den har utsatts för mycket genom åren och den står fortfarande här som en bästa kompis”.
Läs hela intervjun med Fia här.

Foki Soirak: ”Efter två barn har jag fått jättemycket styrka!”

Foto: Privat

Sluta lägga energi på negativa tankar om kroppen, ”fokusera i stället på hur awesome du är som lyckades skapa ett liv!” Kloka ord från tvåbarnsmamman Foki, 29, som har en kärleksfull relation till sina tigerränder.
Läs hela intervjun med Foki här.

Irena Pozar: ”Kan inte denna arma kropp bara få vara?”

Foto: Privat

Irena Pozar, 29, fick sonen Ted förra året. ”Jag kan önska att jag kände 'WOW min kropp, jag ska aldrig mer vara dum mot dig', men det gör jag inte så här nio månader efter förlossningen”.
Läs hela intervjun med Irena här.

Vivi Wallin: ”För varje år blir jag mer bekväm med mig själv”

Foto: Privat

Influencern och författaren Vivi Wallin, 43, vill att vi ska utmana oss själv. ”Prova att ha bikini om du tycker att det är jobbigt. Det är lätt att få för sig att alla kommer titta om man själv inte är bekväm, men se dig runtomkring så kommer du märka att folk har fullt upp med sig själva.”
Läs hela intervjun med Vivi här.

Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang: ”Tillåt dig själv att våga njuta och känna lust”

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Tre gånger har författaren Anna-Suvanna ”Apan satt i granen” Deebang, 40, fått vara med om den fantastiska resan det innebär att bli mamma: ”Det är svårt att föreställa sig kroppens transformation innan man ställs inför det faktum att den kan baka, bära och föda ett barn”.
Läs hela intervjun med Anna här. 

Ellen Bergström: ”Ska vi låta våra tankar om vår kropp stoppa oss?”

Foto: Privat

”För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara”, säger Ellen Bergström, 31, om vad hon uppskattar mest med sin kropp efter graviditeten.
Läs hela intervjun med Ellen här.