Adrian, 8, och hans pappa har lagt 200 timmar på sin hobby – och vi älskar resultatet

När 8-åriga Adrian blev intresserad av Legofilmer på nätet var hans pappa Rickard inte sen med förslaget att de skulle göra sina egna. Snart släpper de det tionde och sista avsnittet av sina otroliga kortfilmer om Batman och Robin. Vi blir helt stumma när vi inser vilket arbete och tålamod som ligger bakom. Vilka inspirationskällor!

 

– Man behöver VÄLDIGT mycket tålamod. Och jag har nog mer än pappa. Speciellt om en scen vi byggt upp kanske välter, berättar Adrian för mama.nu.

Inför varje film skriver de en story tillsammans. Sedan börjar det stora arbetet med att bygga scener i Lego och ta en bild för varje liten rörelse, kallat stop motion. Adrian berättar att det krävs många specialbitar för att få figurernas rörelser att se så verkliga ut som möjligt (till exempel för att de ska kunna bära något eller skaka hand).

Efter att alla bilder tagits spelar de in röster och ljud. Sedan redigerar de ihop det till en film i datorn där de också lägger på en del effekter.Varje film tar ungefär 20 timmar att göra! Och sa vi att de håller på med sin tionde nu?

Än så länge är senaste avsnittet favoriten, enas de om. Men avslutningsavsnittet kommer bli ännu häftigare.

– Det blir mycket fight, avslöjar pappa Rickard.

Och vi väntar med spänning! I det senaste avsnittet är Batman besviken på Robin för att Jokern fått tag på bilder där Robin gör bus på stan, och därför fått in Batman i finkan. Kolla in vad som händer sedan här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!