Små barn har en tendens att smaka på det mesta, oavsett hur äckligt det är. Foto: Unsplash

”Min dotter åt en mus” – och 20 andra äckliga saker barn har stoppat i munnen

Har barn inga smaklökar?! Man undrar ju efter att ha läst vad mama-läsarnas knoddar har proppat i sig. Skratt och illamående utlovas!

En mamma i vår Facebook-grupp mamapower ställde en fråga: ”Vad är det konstigaste/äckligaste/slemmigaste ditt barn har ätit? Jag börjar! Min son åt 50 Lego-pengar när han var 3,5 år. Det var med ångest jag skulle berätta på förskolan att han eventuellt skulle bajsa pengar under dagen!”

Gissa om övriga mammor kunde dela med sig?!

20 äckliga saker som barn har stoppat i munnen

1. ”Katten hade varit snäll och lämnat en present till oss – en mus. Den hittade dottern före oss och stoppade i munnen!”

2. ”Min dotter kom ut i köket slickandes på toaborsten som att den vore en klubba. Hon var glad, själv höll jag på att kräkas!”

3. ”Det äckligaste mitt barn stoppat i munnen är klor från hundarna efter att jag klippt klorna och inte hunnit dammsuga.”

4. ”Min son åt en fästing i tron att det var ett russin! Han upptäckte dock att det inte var så gott och gav den till mig. Den var hård så jag trodde att det var en sten. Tills jag såg benen sprattla…!”

5. ”Min tjej kröp obemärkt in på toaletten där storasyster varit på pottan. När min man gick förbi såg han henne glatt äta storasysters bajs!” 

6. ”Vi var på badhuset när min son var 10 månader. Jag satte ner honom på golvet när jag skulle byta om och när jag skulle plocka upp honom igen hade han en stor hårtuss i munnen. Alltså en hårtuss från golvet i ett omklädningsrum på ett badhus… Kräks!”

7. ”Jag och sonen var ute med hundarna och den ena hunden bajsade väldigt löst. När jag skulle plocka upp det snubblade sonen och la handen i högen. Han blev så ledsen att han stoppade hela handen i munnen!” 

8. ”Min 1-åriga son fick tag på ett äpple med den lilla klisterlappen kvar. Ett tag senare när jag skulle byta bajsblöja låg lappen i bajset – hel.”

9. ”Min 18-månaders tar lite kattmat som förrätt ibland. Katten har en matskål som läser av hans chip och öppnas när han går fram till den. Ibland hamnar det lite utanför och då är dottern snabbt där och äter upp det. Hon blir tokig när jag ska försöka pilla ut kattmaten ur munnen så jag har gett upp. Kattmats-tapas, helt enkelt”

10. ”Min dotter åt vår fågels skit en gång när hon var lite över 1 år. ’Mmmmm’ sa hon och var alldeles kladdig runt munnen. Jag plockade även ut en stor snigel ur hennes mun en gång. Även den var ”Mmmmmm.”

Saker som har med bajs att göra verkar poppis hos småbarn… URK! Foto: Unsplash

11. ”Min kompis 2,5-åring kom glatt fram till mig med handfatsproppen, från vilken det hängde lite hår och annat smarrigt. Hon tittade nöjt på mig innan hon slickade på den.”

12. ”Jag bodde ute på landsbygden i Tanzania tills sonen var 2 år. Huset var inte direkt tätt så det kom in en del insekter. Det har därför slunkit ner ett par spindlar. Jag hann väl få ut ett par ben någon gång men oftast åt han upp dem!”

13. ”Mitt barn åt mellanmål i kattlådan! Dock ’endast’ sanden. Även lite hundspya har slunkit ned. Det är kul med djur och barn!”

14. ”Det har ju hänt att lillgrabben suttit och klunkat i sig vattnet från toaborstens skål!”

15. ”Jag och 1,5-åringen var ute och strosade. ’Mat!’ sa hon plötsligt pekade på en fläck på trottoaren. ’Nej inte mat, SMUTS!’, svarade jag och gick vidare. Efter en stund vände jag mig om och då hade barnet lagt sig på mage på marken och börjat slicka på fläcken!”

16. ”Min dotter har ätit upp flätorna på sin lilla Pippi Långstrump-docka av gummi. De blev mindre och mindre de där flätorna, och när jag frågade henne var de var så pekade hon glatt på magen och sa ’I min mage mamma’.”

17. ”Min 11-månaders har slickat på toaringen…” 

18. ”Jag har tvillingar, och när jag bytte blöja på den ene som hade bajsat la jag blöjan kvar i soffan för att gå och skölja av honom. När jag kom tillbaka till vardagsrummet stod andra sonen med en brun hand i munnen!”

19. ”Min dotter åt upp en av plupparna till mina hörlurar. Den kom ut och jag övervägde faktiskt att göra rent den och använda, men den luktade inte gott…”

20. ”Min dotter hittade en hård kattbajskorv på lekplatsen som hon började tugga på!”

Du vill säkert också skratta åt denna lista: En 2-årings 10 budord vid middagsbordet
Eller den här: De 13 mest ovärdiga ögonblicken i en mammas liv 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!